όμως ο Τακούμι Τεζούκα, ο οποίος διαθέτει κομμωτήριο και κέντρο αισθητικής για άνδρες στο Τόκιο, έχει δει την πελατειακή του βάση να επεκτείνεται.
Οι Ιάπωνες επιχειρηματίες στα 40, 50 και 60 τους που είχαν μηδαμινό ενδιαφέρον για τα καλλυντικά πριν την πανδημία, πλέον επισκέπτονται όλο και περισσότερο την επιχείρηση του Τεζούκα, ελπίζοντας για μια καλύτερη εμφάνιση στις διαδικτυακές συναντήσεις τους.
Μια μεγάλη εταιρεία προσωπικής φροντίδας, η Shiseido, λέει ότι τα προϊόντα ανδρικού μακιγιάζ έχουν σημειώσει διψήφιο ρυθμό αύξησης των πωλήσεών τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι υπάλληλοι της εταιρείας έχουν παρόμοια εξήγηση: Οι άνδρες, που έρχονται αντιμέτωποι επανειλημμένα με την θέαση των προσώπων τους κατά τη διάρκεια διαδικτυακών συναντήσεων, θέλουν να βελτιώσουν αυτό που βλέπουν.
«Πριν, οι περισσότεροι από τους πελάτες μας ήταν άνδρες στην εφηβεία και στα 20 τους, αλλά χάρη στην τηλεργασία έχουμε τώρα περισσότερους επιχειρηματίες», δήλωσε ο Τεζούκα. Σε αντίθεση με πολλούς νεότερους άνδρες, που θέλουν μια δραστική αλλαγή, οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες θέλουν να δείξουν μια ελαφρώς καλύτερη εκδοχή τους χρησιμοποιώντας μακιγιάζ, είπε.
«Οι άντρες στα 40, 50 και 60 τους έρχονται σε μας επειδή αισθάνονται ότι πρέπει να μακιγιαριστούν», είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό συμβαίνει επειδή οι επιχειρηματίες που εργάζονται από το σπίτι έχουν περισσότερες ευκαιρίες να δουν τα πρόσωπά τους κατά τη διάρκεια διαδικτυακών συναντήσεων και έτσι άρχισαν να ενδιαφέρονται περισσότερο για την εμφάνισή τους.
Η ανδρική βιομηχανία ομορφιάς επεκτείνεται στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Fuji Keizai Group, η ανδρική αγορά καλλυντικών αυξήθηκε από περίπου 600 δισεκατομμύρια γιεν (5,5 δισεκατομμύρια δολάρια) σε περίπου 623 δισεκατομμύρια γιεν (5,7 δισεκατομμύρια δολάρια) από το 2018 έως το 2019.
Οι ηλικιωμένοι επιχειρηματίες τείνουν να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα στα κέντρα αισθητικής πιο συχνά από ό, τι οι 20άρηδες και 30άρηδες.
(huffpost.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένα δακτυλικό αποτύπωμα 2.000 ετών ίσως λύσει το μυστήριο του παλαιότερου ξύλινου σκάφους της Σκανδιναβίας
- ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στις Συχνότητες του FIR Αθηνών
- Burj Khlalifa: Καθαρίζοντας το ψηλότερο κτίριο του κόσμου στα 828 μέτρα – Δείτε βίντεο
- Συλλυπητήριο μήνυμα του Κ. Χατζηδάκη για τον θανάτο του Γ. Παπαδάκη
- Πάτρα: Τρία άτομα αναζητά η ΕΛ.ΑΣ για τον θάνατο του 31χρονου μετά από ξυλοδαρμό
- Τραμπ για Ροντρίγκες: “Θα πληρώσει υψηλότερο τίμημα από τον Μαδούρο αν δεν κάνει το σωστό”
- Παύλος Μαρινάκης: Ο Γιώργος Παπαδάκης αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους τηλεθεατές
- Χ. Δήμας: Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα στις συχνότητες – Δεν επηρέασε την ασφάλεια των πτήσεων
- Συλληπητήρια του Κ. Μητσοτάκη για τον θάνατο του δημοσιογράφου Γ. Παπαδάκη
- H Νέα Αριστερά για τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη









