• Αρχική
  • Άρθρα
  • ATZENTA 2030
  • Ανακοινώθηκε η «αρχή του τέλους» από την Ανατολή; Όσα γράφει το El.gr λέγονται φανερά και δρομολογούν τις παγκόσμιες εξελίξεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανακοινώθηκε η «αρχή του τέλους» από την Ανατολή; Όσα γράφει το El.gr λέγονται φανερά και δρομολογούν τις παγκόσμιες εξελίξεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν θέμα χρόνου να γίνει η ανακοίνωση.
του Νεκτάριου Αρχοντίου

Πριν λίγες ώρες στην Κίνα, έγινε μια σημαντική ανακοίνωση, που αφορά την τεχνητή νοημοσύνη και μας δείχνει ξεκάθαρα το τι θα ακολουθήσει.

Προγραμματιστές, ανακοίνωσαν ότι πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης ξεπέρασε για πρώτη φορά τις ανθρώπινες δυνατότητες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά την ανάγνωση και επεξεργασία κειμένων.

Στις 8 Μαρτίου «διακρίθηκε», παίρνοντας την την πρώτη θέση ξεπερνώντας εύκολα τους ανθρώπους «ανταγωνιστές» του, σε ένα «διαγωνισμό» δεδομένων κατανόησης και ανάγνωσης με περισσότερα από 28.000 αποσπάσματα και σχεδόν 100.000 ερωτήσεις επί αυτών. Το πρόγραμμα, αναπτύχθηκε από την κινεζική τεχνολογική εταιρεία CloudWalk Technologhy και το Πανεπιστήμιο Shanghai Jiaotong.

Αν και η διαφορά σε σχέση με τους ανθρώπους δεν ήταν μεγάλη, «αυτό έδειξε ότι οι μηχανές μπορούν να ξεπεράσουν τους ανθρώπους στη συλλογή αλλά και επεξεργασία δεδομένων κατά την ανάγνωση, δήλωσε η CloudWalk τη Δευτέρα. Βέβαια, έσπευσε να προσθέσει ότι «αυτό δεν αποτελεί τη νίκη της μηχανής έναντι του ανθρώπου».

«Αυτή η τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί ευρέως στον κλάδο των διαφόρων υπηρεσιών και να βοηθήσει τους ανθρώπους να ασχοληθούν με τη χαρτούρα» δήλωσε ο Zhou Xiang, αναπληρωτής διευθυντής του ερευνητικού ινστιτούτου CloudWalk.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μπορεί για παράδειγμα να βοηθήσει τους χρήστες να διαβάσουν αρχεία, να αναζητήσουν πληροφορίες και να αναθεωρήσουν λέξεις σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και μηχανές αναζήτησης, είπε.

Στο Καλοκαιρινό Φόρουμ του Νταβός στην Τιαντζίν στις 19 Σεπτεμβρίου πέρυσι, η CloudWalk Technology, συμπεριλήφθηκε στις κορυφαίες 50 εταιρίες της Κίνας. Μετά την ίδρυσή της το 2015, πήρε στην CloudWalk μόλις τρία χρόνια για να φτάσει τόσο ψηλά.

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι:

Αφού η Νεα Τάξη έχασε τις ΗΠΑ με την εκλογή του Εθνικοδεξιού Τράμπ, χρησιμοποιεί πλέον την Κίνα ως παγκόσμιο χωροφύλακα. Πολλές από τις Κινεζικές εταιρείες που πρωτοπορούν στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, ιδρύθηκαν ή αναπτύχθηκαν «απότομα» κοντά στο 2016 και η εξήγηση για αυτό είναι αυτή που προείπαμε.

Εκπαιδεύουν σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για να λειτουργεί καλύτερα κι από τους έμπειρους γιατρούς!

Ερευνητές, με επικεφαλής τον κινεζικής καταγωγής Κανγκ Ζανγκ του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, που έκαναν σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Nature Medicine», χρησιμοποίησαν στοιχεία από περίπου 1,36 εκατομμύρια επισκέψεις ασθενών κάτω των 18 ετών σε παιδιάτρους στην Κίνα για να «εκπαιδεύσουν» τους αλγόριθμους του «έξυπνου» συστήματός τους.

Το σύστημα χρησιμοποιεί τεχνικές βαθιάς μηχανικής μάθησης για να εντοπίζει κλινικά σημαντικές πληροφορίες στα ιατρικά δεδομένα. Ανατρέχοντας σε ένα μεγάλο όγκο ηλεκτρονικών ιατρικών ιστορικών και αποτελεσμάτων διαγνωστικών εξετάσεων (απεικονιστικές, αίματος κ.α.), το σύστημα μαθαίνει να εντοπίσει παθήσεις που ακόμη και ένας παιδίατρος μπορεί να παραβλέψει.

Είναι σε θέση π.χ. να διαγνώσει -με ακρίβεια 90% έως 97%- ένα κοινό κρυολόγημα, μια γρίπη, μια οξεία κρίση άσθματος, μια μονοπυρήνωση, μια ανεμοβλογιά, μια ιγμορίτιδα ή μια μηνιγγίτιδα. Οι ερευνητές σύγκριναν τις επιδόσεις του συστήματος με τις διαγνώσεις 20 παιδιάτρων. Το σύστημα τα κατάφερε σε γενικές γραμμές καλύτερα από αυτούς με τη λιγότερη εμπειρία, αλλά χειρότερα σε σχέση με τους πολύ έμπειρους γιατρούς.

Οι ερευνητές ήδη ξεκίνησαν να εκπαιδεύουν το σύστημα για να διαγιγνώσκει και άλλες ασθένειες πέρα από τις παιδικές. «Πιστεύω ότι θα μπορεί να κάνει τελικά τις περισσότερες από τις δουλειές που σήμερα κάνει ένας γιατρός. Όμως η τεχνητή νοημοσύνη ποτέ δεν θα αντικαταστήσει ένα γιατρό. Απλώς θα επιτρέπει στους γιατρούς να κάνουν καλύτερη δουλειά σε λιγότερο χρόνο και με λιγότερο κόστος», δήλωσε ο Ζανγκ.

Το μοτίβο που ακολουθείται, είναι γνωστό.

Αρχικά ανακοινώνουν ότι τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης θα βοηθούν τους εργαζόμενους αλλά και εν γένει τους πολίτες κάθε χώρας στην καθημερινότητά τους, όπως και τις ίδιες τις χώρες.

Κατόπιν αρχίζουν να «διαρρέουν» πληροφορίες ότι συγκεκριμένα προγράμματα ξεπερνούν τις ανθρώπινες δυνατότητες των ανθρώπων, αλλά οι άνθρωποι πρέπει να χαίρονται γιατί αυτά απλά θα τους βοηθούν και εννοείται δεν θα τους «φάνε» τη δουλειά.

Στο τρίτο στάδιο, έρχεται το αυτονόητο. Όταν μπορεί κάποιος να έχει ένα «τέλειο» σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, που δεν κουράζεται, δεν πεινάει, δεν έχει ανάγκες, δεν έχει απαιτήσεις, κάνει ακριβώς ότι του λες (ή καλύτερα ότι το προγραμματίζεις), θα προτιμήσει έναν υπάλληλο που αποδίδει λιγότερο, έχει απαιτήσεις, αναστολές, κτλ;

Σίγουρα όχι, αυτό λένε τα μαθηματικά.

Επομένως θα αρχίσει σταδιακά η μαζική αντικατάσταση των ανθρώπων από μηχανές, και οι μόνοι άνθρωποι που θα απαιτούνται να εργάζονται θα είναι κάποιοι προγραμματιστές που θα ελέγχουν τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Τουλάχιστον αρχικά, αφού μετά δεν θα είναι ούτε αυτοί απαραίτητοι.

Στο αμέσως επόμενο βήμα, μιλάμε για μια κοινωνία απόλυτα αυτοματοποιημένη, όπου δεν δουλεύει κανένας άνθρωπος, αφού όλες τις δουλειές τις κάνουν τα ρομπότ. Ακόμη και τη συντήρηση των συστημάτων.


Πολύ γκρίζο το μέλλον που έρχεται, με τους ανθρώπους στο περιθώριο, να παίρνουν αρχικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα όντας απόλυτα άχρηστοι αφού δεν θα έχει μείνει τίποτε να κάνουν εκείνοι. Φυσικά μέσα σε όλα προσθέτουμε πως όλα θα καταγράφονται όπως και τώρα με ακόμη πιο εξελιγμένα συστήματα που θα «βλέπουν» συναισθήματα ή ακόμη και τις σκέψεις μας. Ο απόλυτος εφιάλτης.


ΩΣΤΟΣΟ

Αυτά λένε τα δικά τους σχέδια.

Σύμφωνα με αυτά που έχει αποκαλύψει ο Δημοσθένης Λιακόπουλος, όταν οι παγκοσμιοποιητές θα νομίζουν ότι θα έχουν νικήσει, τότε ο Θεός θα τους στερήσει την τεχνολογία του κακού. Θα έρθει το λεγόμενο «Φλάς» του ήλιου και μέσα σε 8 λεπτά ο πλανήτης θα επιστρέψει στη λίθινη εποχή.

Άγνωστο μέχρι που θα φτάσει το σχέδιο της Νέας Τάξης για «το τέλος της κυριαρχίας των ανθρώπων» ωστόσο ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή και αν κρίνουμε από τις ανακοινώσεις που αφορούν τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, προχωράει καλά για εκείνους.

Το παιχνίδι της κυριαρχίας ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΚΙΝΑ

Αυτή τη στιγμή, η Κίνα για λογαριασμό της Νέας Τάξης και οι ΗΠΑ για λογαριασμό της Εθνικής Δεξιάς, αγωνίζονται για την κυριαρχία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Ο επίσης Εθνικοδεξιός Βλάντιμιρ Πούτιν έχει δηλώσει, ότι όποιος κυριαρχήσει στην τεχνητή νοημοσύνη θα κυριαρχεί στον πλανήτη ολόκληρο. Επομένως η Ρωσία δεν θα μείνει εκτός του «μεγάλου παιχνιδιού».

Το σίγουρο είναι ένα: Όλοι θα επηρεαστούμε από αυτό που έρχεται και για το οποίο μεταξύ των πολλών άλλων, ο Δημοσθένης Λιακόπουλος έχει προειδοποιήσει εδώ και χρόνια από βιβλία και εκπομπές του.

Αξίζει να δείτε το παρακάτω βίντεο:

(φώτο: Pexels)

  • 176
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...