Το ενδεχόμενο να ξέφυγε από κάποιο εργαστήριο της Ουχάν στην Κίνα ο ιός που έχει προκαλέσει την πανδημία, συζήτησαν οι ηγέτες στη Σύνοδο των G7. Αυτό αποκάλυψε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγεσούς.
Μάλιστα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος, οι ηγέτες συμφώνησαν να πιέσουν την Κίνα ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στις έρευνες και να δοθούν απαντήσεις.
Σημειώνεται πως ο ΠΟΥ, πραγματοποίησε έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να ξέφυγε ο ιός από κάποιο εργαστήριο.
«Πιστεύουμε ότι όλες οι υποθέσεις πρέπει να είναι ανοιχτές και θα περάσουμε στην δεύτερη φάση των ερευνών», δήλωσε ο δρ. Τέντρος, προσθέτοντας ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις από τις έρευνες από σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της πανδημίας.
Θυμίζουμε ότι από τα τέλη Μαϊου, το Facebook και οι αυτόκλητοι «αστυνόμοι» του ανακοίνωσαν πως θα σταματήσουν να κατεβάζουν οποιαδήποτε ανάρτηση αναφέρει ή υπονοεί πως ο covid-19 προήλθε από εργαστήριο.
«Λαμβάνοντας υπόψη τις έρευνες, που βρίσκονται σε εξέλιξη, σχετικά με το από πού προήλθε η Covid-19 και κατόπιν διαβούλευσης με ειδικούς της υγείας, δεν θα αποσύρουμε πλέον από τις πλατφόρμες μας τους ισχυρισμούς ότι η Covid-19 δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο ή κατασκευάστηκε», ανέφερε στον ιστότοπό του ο όμιλος, στον οποίο ανήκει, επίσης, το Instagram.
Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο χρησιμοποιούν 3,45 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε τουλάχιστον μία από τις τέσσερις πλατφόρμες του (Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp), κάνει πίσω από τους προηγούμενους κανονισμούς του σχετικά με την παραπληροφόρηση την εποχή της Covid-19, τους οποίους είχε επικαιροποιήσει τον περασμένο Φεβρουάριο.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ν. Χριστοδουλίδης από τη Θεσσαλονίκη: Η απελευθέρωση της Κύπρου η ύψιστη προτεραιότητά μας
- Άρση της βουλευτικής τους ασυλίας ζητούν Τσιάρας και Κεφαλογιάννης λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ
- Το λιμάνι Χορ Φακάν των ΗΑΕ δέχτηκε επίθεση – 4 τραυματίες
- Η Κίνα ζητά κατάπαυση πυρός και διαπραγματεύσεις για το Ιράν
- Τρεις άντρες στη Γλυφάδα απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Η ευφάνταστη τεχνική ενός σερίφη στις ΗΠΑ για να μαντρώσει κατσίκια – δραπέτες (Vid)
- Η Ζ. Κωνσταντοπούλου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Μιλάμε για εγκληματική οργάνωση υπό την καθοδήγηση Μητσοτάκη
- Αίσιο τέλος στην επιχείρηση διάσωσης άνδρα σε δύσβατο σημείο στο Αγρίνιο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
- Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στη Σάμο – Πέντε συλλήψεις
- Κυριάκος Πιερρακάκης: υπαρκτός ο κίνδυνος επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας









