• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ακτιβιστές της Extinction Rebellion έκλεισαν σημαντική οδική αρτηρία στο Παρίσι

Ακτιβιστές της Extinction Rebellion έκλεισαν σημαντική οδική αρτηρία στο Παρίσι

Ακτιβιστές της οικολογικής οργάνωσης Extinction Rebellion, οι οποίοι έχουν καταλάβει από τη Δευτέρα μία γέφυρα και μία πλατεία στο κέντρο του Παρισιού, έκλεισαν σήμερα την οδό Ριβολί, μία από τις βασικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας της Γαλλίας.

“Για τη ζωή καταλαμβάνουμε τη Ριβολί”, φώναζαν δεκάδες διαδηλωτές που είχαν καταλάβει το οδόστρωμα σε διασταυρώσεις της λεωφόρου με άλλες οδούς, με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορούν καθόλου αυτοκίνητα σε ένα μέρος της οδικής αρτηρίας.

“Απελευθερώστε τους ποδηλάτες που είναι κλεισμένοι στα αυτοκίνητα” και “Είμαστε οι υπερασπιστές των ελεφάντων”, φώναζαν οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, οι οποίοι τοποθέτησαν πλαστικούς σκελετούς σε μία διάβαση πεζών για να την κλείσουν συμβολικά.

Μερικές εκατοντάδες ακτιβιστές έχουν καταλάβει από τη Δευτέρα την πλατεία Σατελέ και μία γέφυρα του ποταμού Σηκουάνα ζητώντας από τους πολιτικούς να αναλάβουν περισσότερη δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το κίνημα Extinction Rebellion, το οποίο δημιουργήθηκε πριν έναν χρόνο στη Βρετανία, πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα κινητοποιήσεις σε 60 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

photo:pexels