• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • «Ακτιβιστές» και «μετανάστες» ετοιμάζονται για άλλη Ελλάδα – Το μήνυμα σε όλους εμάς – Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

«Ακτιβιστές» και «μετανάστες» ετοιμάζονται για άλλη Ελλάδα – Το μήνυμα σε όλους εμάς – Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Μιλούν και για την Μακεδονία...
Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους

Με ένα οχτάλεπτο βίντεο, «πολιτικοί ακτιβιστές», «μετανάστες», μέλη οργανώσεων LGBTQ, φεμινίστριες κηρύσσουν πόλεμο κατά της «ακροδεξιάς» στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αντιφασιστικής, όπως την ονομάζουν, καμπάνιας «5Μ».

Στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε η πρωτοβουλία «Για Χίλιους Λόγους, με Χίλιους Τρόπους».

Σκοπός είναι τα κινήματα της Ευρώπης να δράσουν ενάντια στις δυνάμεις της «άκρας δεξιάς», όπως την ονομάζουν, σε Ιταλία, Ουγγαρία, Αυστρία αλλά και δυνάμεις του Κέντρου που υιοθετούν την ατζέντα της «Ακροδεξιάς», φωτογραφίζοντας την Ελλάδα.

Άρα όποιο κόμμα δεν ακολουθεί την παγκοσμιοποιητική πολιτική θα καταπολεμάται;

«Στην Ελλάδα του δολοφονημένου Σαχτζάτ Λουκμάν, του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, του δολοφονημένου Πετρίτ Ζίφλε, του δολοφονημένου Ζακ Κωστόπουλου –αλλά και του τεράστιου κύματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, των αντιφασιστικών αγώνων τις μέρες του Μακεδονικού, των πρωτοβουλιών για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, των κινητοποιήσεων ενάντια στον μισογυνισμό και την ομοφοβία, των εκατοντάδων καθημερινών αντιστάσεων– έχουμε χίλιους λόγους να συμμετέχουμε. Κι έχουμε χίλιους τρόπους γι’ αυτό!», σημειώνουν οι διοργανωτές.

Στο βίντεο, μεταξύ άλλων, ακούμε πως ο «φασισμός» στην Ελλάδα φορά την «στολή» του «πατριωτισμού».

Γίνεται λόγος για συλλαλητήρια μίσους για την Μακεδονία, ενώ στην αρχή γίνονται αναφορές στις φρικαλεότητες των Ναζί στην Ελλάδα, στα εγκλήματα κατά των Εβραίων, στις (σ.σ. προβοκατόρικες) επιθέσεις στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης στην χούντα και στην εθνικοσοσιαλιστική Χρυσή Αυγή.

Τι εννοούν; Πως όσοι Έλληνες αντιδρούν απέναντι στον διεθνισμό που προωθείται στην Ελλάδα είναι ναζί, χουντικοί, εθνικοσοσιαλιστές και μισούν τους Εβραίους;

Στο βίντεο ακούγεται επίσης πως στο σχολείο μαθαίνουμε «πως στα εθνικά θέματα έχουμε πάντα δίκιο».

Δεν θα προσθέσουμε κάτι άλλο, θα σας αφήσουμε να παρακολουθήσετε το βίντεο.

Αναρωτιόμαστε όμως: Όπως στο facebook ανέθεσαν σε κάποιους να αξιολογούν ειδήσεις, μήπως θα ανατεθούν και σε «πρωτοβουλίες» πολιτών να αξιολογούν ανθρώπους και γιατί όχι να διοικούν περιοχές εκ μέρους του Κράτους και κατ’ επέκταση μιας παγκόσμιας αριστερόστροφης κυβέρνησης;

ΦΩΤΟ: Pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...