• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ακόμα και σε ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!!! Υποχρεωτικό από τις 15/10 το πάσο εμβολιασμένου για τους εργαζόμενους στην Ιταλία

Ακόμα και σε ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!!! Υποχρεωτικό από τις 15/10 το πάσο εμβολιασμένου για τους εργαζόμενους στην Ιταλία

Γερή προπόνηση για το χάραγμα της Αποκάλυψης στην γειτονική χώρα!

Από την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, γίνεται υποχρεωτικό στην Ιταλία το πράσινο πάσο εμβολιασμένου, για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, όπως και για όσους αυτοαπασχολούνται.

Κοινώς η τοπική κυβέρνηση υποχρεώνει ΚΑΙ τους ελεύθερους επαγγελματίες σε αυτό το χουντικού τύπου μέτρο!

Οι πρώτοι αυτοαπασχολούμενοι που θα πληγούν από το μέτρο είναι όσοι έρχονται σε οποιαδήποτε επαφή με κόσμο κατά την εργασία τους.

Πρόκειται, συνολικά, για 21 εκατομμύρια πολίτες.

Το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, όταν η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι θα αποφασίσει αν θα παρατείνει την ισχύ του. Σύμφωνα με τον Τύπο, αν τα κρούσματα κορονοϊού παραμείνουν σε σχετικά καθησυχαστικό επίπεδο, οι τομείς υποχρεωτικής εφαρμογής του green pass το επόμενο έτος θα μπορούσαν να μειωθούν.

Στο μεταξύ, όμως, όποιος δεν διαθέτει το «πάσο», για να εισέρχεται στους χώρους εργασίας θα πρέπει να κάνει, με δικά του έξοδα, γρήγορο τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού κάθε δυο ημέρες!!!

Αντιλαμβάνεται κανείς πως τα έξοδα θα είναι τρομακτικά, καθώς κάποιος που εργάζεται τουλάχιστον 5-6 ημέρες την εβδομάδα θα χρειάζεται 3 τεστ!

Όποιος δεν θελήσει να συμμορφωθεί, θα παύεται προσωρινά από την εργασία του, αλλά δεν θα μπορεί να απολύεται.

Σε αυτό το οικτρό μέτρο έχουν συναινέσει -οι περισσότερες δια της απραξίας τους- οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας.

Δεν λείπουν, όμως, τα προβλήματα και οι αντιδράσεις. Οι λιμενεργάτες της Τεργέστης ανακοίνωσαν ότι μεθαύριο θα κατέβουν σε απεργία, διότι δεν συμφωνούν με το συγκεκριμένο μέτρο. Υπολογίζεται ότι περίπου το 40% των λιμενεργατών της ιταλικής αυτής πόλης δεν έχει εμβολιαστεί και δεν διαθέτει το αναγκαίο «πάσο».

Για να μην μπλοκάρει ο εμπορικός τομέας του λιμανιού, το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι προτίθεται να προσφέρει δωρεάν γρήγορα τεστ. Αλλά το μεγαλύτερο συνδικάτο των λιμενεργατών δεν δέχθηκε την πρόταση και επιμένει στην κάθετη απόρριψη του πράσινου πάσου.

Παράλληλα, ανάλογη στάση έχει υιοθετήσει και μέρος των συναδέλφων τους στην Γένοβα και στη Τζόια Τάουρο της Καλαβρίας.

Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, επείγει η εξεύρεση κάποιας λύσης, προκειμένου να μπορέσει να συνεχιστεί ομαλά η φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων σε όλα τα λιμάνια της χώρας και να μην προκληθούν εντάσεις κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.