• Αρχική
  • Άρθρα
  • ATZENTA 2030
  • Ακολουθεί η Ακρόπολη; Στο Υπερταμείο ακόμα και ιστορικά κτίρια – «Βράζει» ολόκληρη η χώρα – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθεί η Ακρόπολη; Στο Υπερταμείο ακόμα και ιστορικά κτίρια – «Βράζει» ολόκληρη η χώρα – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Η παράταξη της "Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας"  κατήγγειλε την εκχώρηση 2.392 ακινήτων εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Υπερταμείο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης από την Βόρεια Ελλάδα, από αυτά τα 1.953 ανήκουν στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων βρίσκεται η «Βίλα Αλλατίνη», το κεντρικό δηλαδή κτίριο στο οποίο στεγάζεται η διοίκηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας!!!

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Σε επείγουσα επερώτηση, που κατατέθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο, τονίζεται ότι η διοίκηση του υπερταμείου ζήτησε τον περασμένο Ιούνιο να μεταφερθούν στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. που είναι θυγατρική του εταιρεία, άλλα 10.119 ακίνητα κυριότητας του ελληνικού δημοσίου, ενώ η κυβέρνηση υλοποίησε την απαίτηση αυτή και ενήργησε ερήμην των τοπικών κοινωνιών.

Εκτός από τα 1.953 ακίνητα που ανήκουν στην ενότητα Θεσσαλονίκης, ακόμη 438 συνολικά ακίνητα ανήκουν στις υπόλοιπες έξι περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, τις Σέρρες, τη Χαλκιδική, την Πέλλα, την Ημαθία, το Κιλκίς και την Πιερία.

Βάσει των στοιχείων που παρουσίασε η περιφερειακή ενότητα “Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα”, γνωστά κτίρια που μεταβιβάζονται στο υπερταμείο είναι το Μπεζεστένι στην πλατεία Ελευθερίας Σερρών, η παλιά μητρόπολη Σερρών, το κτίριο της πρώην νομαρχίας Σερρών με όλη την πλατεία που το περικλείει, τα οθωμανικά τζαμιά, η καπναποθήκη, το κτίριο της πυροσβεστικής, οι εκτάσεις των αποθηκών πυρομαχικών Λευκώνα και το πρώην στρατόπεδο Κολοκοτρώνη στην Π.Ε. Σερρών.

Τα «πάντα όλα», αν μας επιτραπεί, η λαϊκή αυτή, μεταμοντέρνα φράση.

«Επειδή θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης είναι το καθοριστικό βήμα για το ξεπούλημα και αυτής ακόμη της περιουσίας, η οποία δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση αλλά στο λαό, προκειμένου να ξεπληρωθεί το απεχθές χρέος,  θίγει άμεσα τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών, ζητάμε επειγόντως από τη διοίκηση της ΠΚΜ να ενημερώσει το συμβούλιο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ποια είναι τα ακίνητα που μεταφέρονται στο υπερταμείο και αν θα απαιτήσει  τα πλήρη στοιχεία των ακινήτων που βρίσκονται στη χωρική ευθύνη από την κυβέρνηση», δήλωσε η κα Χαραλαμπίδου.

Αντιδράσεις όμως υπάρχουν σε όλη την χώρα, καθώς με γοργούς ρυθμούς ακίνητα του Δημοσίου, ακόμα και ιστορικά κτήρια (αλλά και ιδιωτών, διαβάστε ΕΔΩ), περνούν στα χέρια του Υπερταμείου, στο οποίο έχει υποθηκευθεί ολόκληρη η χώρα, θα μπορούσαμε να πούμε, για 99 χρόνια.

Όπως αναφέρει μάλιστα πολίτης των Χανίων, μένει να δώσουν την Ακρόπολη.

Δείτε:

  • 712
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...