Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν παραδέχθηκε το Σαββατοκύριακο πως «απαιτούνται 3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε νέα κεφάλαια κάθε χρόνο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής» και θεώρησε την παγκόσμια μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα «τη μεγαλύτερη ευκαιρία του 21ου αιώνα».
Μιλώντας στο Belém της Βραζιλίας, μετά από συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών της G20 για να συζητήσουν την οικονομική ανάπτυξη αυτή την εβδομάδα, η Yellen τόνισε την ανάγκη για ισχυρότερες πολιτικές χρηματοδότησης για το κλίμα έως το 2050 για την αντιμετώπιση της «υπαρξιακής απειλής» για τις κοινότητες και την οικονομική πίεση που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.
«Η παραμέληση της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της απώλειας της φύσης και της βιοποικιλότητας δεν είναι απλώς κακή περιβαλλοντική πολιτική. Είναι επίσης κακή οικονομική πολιτική».
Πολλοί καυτηρίασαν το γεγονός πώς μία χώρα όπως οι ΗΠΑ, με χρέος που πλέον έσπασε νέο ρεκόρ, θα μπορέσει όχι μόνο να αντέξει αλλά και να ηγηθεί μίας εξαιρετικά δαπανηρής και αμφιβόλου επιτυχίας πράσινης μετάβασης!
Treasury Sec. Janet Yellen says their "transition to a lower carbon global economy" will "require no less than $3 trillion" each year.
— Wall Street Silver (@WallStreetSilv) July 28, 2024
These people are economically iIIiterate.
🔊
pic.twitter.com/23sHcxcS2Q
ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μαξίμου για αγρότες: Δεν υπάρχει δυνατότητα για παραπάνω μέτρα
- Αποτροπιασμός σε χωριό της Κρήτης: Νέα στοιχεία για τον πατέρα που κατηγορείται ότι βίαζε τις δυο κόρες του
- ΠΑΣΟΚ: Την Κυριακή στην Κοζάνη η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Δυτικής Μακεδονίας
- Εκστρατεία αύξησης του πληθυσμού στις ΗΠΑ! Μετά τα εμβόλια, σαρωτικές οι αλλαγές και στη διατροφή, vid
- ΠΑΣΟΚ: Από το “Εξοικονομώ” των καθυστερήσεων σε ένα προσιτό και δίκαιο πρόγραμμα
- ΔΥΠΑ: Περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας από 40 επιχειρήσεις στην 49η «Ημέρα Καριέρας» στη Λάρισα
- Υπουργείο Εργασίας: Ταχύτατα σε εφαρμογή ο νόμος «Δίκαιη Εργασία για Όλους»
- Βουλή: Αναγκαία μεταρρύθμιση για τη μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή, δηλώνει η κυβέρνηση
- Ο Ισπανός πρωθυπουργός δηλώνει έτοιμος να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία
- N/σ για Ένοπλες Δυνάμεις: Ένσταση αντισυνταγματικότητας και από τον ΣΥΡΙΖΑ









