• Αρχική
  • Άρθρα
  • 2020: Η δεκαετία της «δίκαιης παγκοσμιοποίησης» και της «βιώσιμης ανάπτυξης» – Με φόντο την Ατζέντα 2030 (ΒΙΝΤΕΟ)

2020: Η δεκαετία της «δίκαιης παγκοσμιοποίησης» και της «βιώσιμης ανάπτυξης» – Με φόντο την Ατζέντα 2030 (ΒΙΝΤΕΟ)

Μιας και τα περισσότερα έχουν γίνει, μένουν οι....λεπτομέρειες για την πραγμάτωση της ανθρωποκτόνου Ατζέντας 2030.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, κλήθηκε να στείλει το μήνυμα πως όλα τα κράτη-μέλη πρέπει να…συνεχίσουν τη δουλειά τους για το «καλό του πλανήτη».

Κατά τη συνήθη λογική της Νέας Τάξης, το μήνυμα του Γ.Γ. του ΟΗΕ ξεκινάει με το…πρόβλημα:

«Η κλιματική αλλαγή αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα»

Εν συνεχεία βαρύτητα δίνεται στην…«λύση» που θα δοθεί μέσω της βιώσιμης ανάπτυξης και των αγώνων της νέας γενιάς (βλ. Γκρέτα Τούνμπεργκ) για την κοινωνική δικαιοσύνη και το κλίμα.

«Ένας πλανήτης που θερμαίνεται. Η κλιματική αλλαγή δεν είναι μόνο ένα μακροπρόθεσμο πρόβλημα αλλά ένας σαφής και σημερινός κίνδυνος. Δεν μπορούμε να είμαστε έτοιμοι να γίνουμε η γενιά που αδιαφορούσε ενώ πλανήτης καιγόταν.

Από τη δράση για το κλίμα έως την ισότητα των φύλων στην κοινωνική δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, η νέα γενιά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και στα πρωτοσέλιδα. Εμπνέομαι από το πάθος και την αποφασιστικότητά σας. Είμαι μαζί σας. Τα Ηνωμένα Έθνη στέκονται στο πλευρό σας» .

Έννοιες όπως η «βιώσιμη ανάπτυξη», η «δίκαιη παγκοσμιοποίηση» και οι «κλιματικοί πρόσφυγες», εντάχθηκαν στο λεξιλόγιό μας κατά τη δεκαετία που πέρασε.

Με τον ερχομό της νέας δεκαετίας, η ανθρωπότητα προχωράει στο «επόμενο βήμα», που δεν είναι άλλο από την καθολική εφαρμογή των παραπάνω εννοιών.

Όποιος δεν συμμορφώνεται με τους νέους κανόνες θα θεωρείται «οικολογικός τρομοκράτης» και άρα θα «βαπτίζεται» ως επικίνδυνος για την κοινωνία.

Με δούρειο ίππο τον ΟΗΕ, το 2030 για την ολοκληρωση της Ατζέντας 2030 μοιάζει πιο κοντά από ποτέ, όχι μόνο χρονικά, αλλά κυρίως γιατί οι άνθρωποι ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΑΘΟΡΥΒΑ τους νέους αυτούς όρους στις ζωές τους.

Λίγες ώρες λοιπόν πριν μπούμε στο 2020 ας θυμηθούμε τι ακριβώς επιδιώκει η Νέα Τάξη για τις κοινωνίες του σήμερα:

(φωτο:unsplash)