Ατζέντα 2030 και στον στρατό: Μνημόνιο συνεργασίας ΥΠΕΘΑ και ΜΚΟ για την προστασία του περιβάλλοντος

Ανάπτυξη στρατηγικής και δράσεων για θέματα περιβάλλοντος.

Μνημόνιο Συνεργασίας για την υποστήριξη υπηρεσιών και ενεργειών που σχετίζονται με την εφαρμογή της περιβαλλοντικής, ενεργειακής και πολιτικής προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, όπως επικαιροποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, υπόγραψαν σήμερα εκπρόσωποι του υπουργείου και του περιβαλλοντικού οργανισμού Μη-Κερδοσκοπικού χαρακτήρα “Ecocity”.

Στο μνημόνιο προβλέπεται η ανάπτυξη στρατηγικής και δράσεων για θέματα ενημερώσεως, ευαισθητοποιήσεως και κινητοποιήσεως του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων – αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου – στους τομείς της κυκλικής οικονομίας, της πράσινης συμφωνίας – ηλεκτροκίνησης και της βιώσιμης περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Παράλληλα, για την από κοινού συμμετοχή των ΥΠΕΘΑ και “Ecocity”, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για το πρώτο, σε έργα, πρωτοβουλίες και χρηματοδοτούμενα προγράμματα, θα αξιοποιηθεί η ιδιαίτερη τεχνογνωσία του “Ecocity” που αφορά σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, πολιτικής, νομοθεσίας και εκπαίδευσης καθώς και το προβεβλημένο ακαδημαϊκό, επιστημονικό και επαγγελματικό δυναμικό που δραστηριοποιείται εθελοντικά στους κόλπους του.

Η εφαρμογή του μνημονίου συνεργασίας προβλέπεται να ξεκινήσει άμεσα με την σύσταση ομάδων έργου.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπόγραψαν , εκ μέρους του υπουργείου, ο γενικός διευθυντής της γενικής διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης (ΓΔΟΣΥ) υποναύαρχος Δημήτριος Ρυζιώτης και ο πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου του “Ecocity” Δρ. Κωνσταντίνος Βαφειάδης.

Photo ΥΠΕΘΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί