Αστυνομικοί διέκοψαν την Ακολουθία της Μ. Παρασκευής: «Φύγετε ή θα συλληφθείτε» – ΒΙΝΤΕΟ ΟΡΓΗΣ

«ΣΟΚ» στους απανταχού χριστιανούς

Βίντεο δείχνει την αστυνομία του Λονδίνου να σταματά την λειτουργεί της Μεγάλης Παρασκευής σε μια καθολική εκκλησία και να προειδοποιεί τους ενορίτες να πάνε σπίτι ή να πληρώσουν πρόστιμο ακόμα και να συλληφθούν, με αφορμή τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας.

Οι εικόνες προκάλεσαν οργή στους προσκυνητές εντός και εκτός Βρετανίας, καθώς δείχνουν πως τα πράγματα «σοβαρεύουν» επικίνδυνα!

Το βίντεο, το οποίο γυρίστηκε στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία του Χριστού Βασιλέα, στην περιοχή Μπαλάμ της αγγλικής πρωτεύουσας, δείχνει τους αξιωματικούς της Μητροπολιτικής Αστυνομίας να διακόπτουν την λειτουργία, ανακοινώνοντας: «Κυρίες και κύριοι, αυτή η συγκέντρωση είναι, δυστυχώς, παράνομη σύμφωνα με τους κανονισμούς του κορωνοϊού που έχουμε σήμερα».

«Δεν επιτρέπεται, σύμφωνα με τον νόμο, να συναναστρέφεστε με πολλούς ανθρώπους. Πρέπει να επιστρέψετε άμεσα στο σπίτι», δήλωσε ένας αξιωματικός, προειδοποιώντας ότι «η μη συμμόρφωση» θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόστιμο 200 £ ή ακόμη και σε σύλληψη, εάν οι προσκυνητές αρνούντο να δώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία.

«Μολονότι είναι Μεγάλη Παρασκευή και εκτιμώ ότι θα θέλατε να εκκλησιαστείτε, αυτή η συγκέντρωση είναι παράνομη, οπότε παρακαλώ αποχωρήστε από το κτίριο τώρα», κατέληξε.

Το βίντεο έγινε viral σε όλο τον κόσμο και συγκλόνισε τους χριστιανούς και όχι μόνο, οι οποίοι χαρακτήρισαν το περιστατικό «αηδιαστικό» και «απολύτως επαίσχυντο».

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί