Αρχίσαμε! Γερμανική αλυσίδα τροφίμων προσφέρει στους εργαζομένους της «μπόνους εμβολιασμού»

Μία αλυσίδα τροφίμων στη Βόρεια Γερμανία αποφάσισε να ενθαρρύνει τους εργαζομένους της να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού,

προσφέροντας σε όσους εθελοντικά κάνουν την δόση, ένα κουπόνι για αγορές αξίας 50 ευρώ.

Σύμφωνα με το RT, η αλυσίδα «Edeka Nord» είναι μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής στον κλάδο της και βρίσκεται στη Βόρεια Γερμανία.

Η εταιρεία που διατηρεί περίπου 670 υποκαταστήματα και απασχολεί 4.400 εργαζομένους, αποφάσισε να τους δώσει ένα επιπλέον κίνητρο για τον εμβολιασμό, καθώς η Γερμανία δίνει μεγάλη «μάχη» για να αντιμετωπίσει ακόμα ένα κύμα της πανδημίας.

Όποιο μέλος του προσωπικού έχει επιλεγεί για εμβολιασμό και πετυχαίνει ανοσία, θα λαμβάνει μία ανταμοιβή, επιβεβαίωσε η εταιρεία στο γερμανικό Μέσο.

Ωστόσο, στη Γερμανία προς το παρόν εμβολιάζονται μόνο οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις του πνεύμονα και όσους έρχονται σε στενή επαφή με τις εγκύους.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό, πόσοι από τους εργαζόμενους της «Edeka Nord» συγκαταλέγονται στις παραπάνω κατηγορίες αλλά η επιχείρηση τόνισε ότι επιθυμεί «να εκπληρώσει το καθήκον της ως εργοδότης και να υποστηρίξει την εθνική εκστρατεία εμβολιασμού».

Επιπρόσθετα στην «κοινωνική ευθύνη», η πρωτοβουλία εξυπηρετεί το «ατομικό ενδιαφέρον» και την ανάγκη «να συνεχίσει η εταιρεία να λειτουργεί», δηλώνει η βοηθός CEO Τζούλια Κέρνερ, στην γερμανική εφημερίδα KN. Η «Edeka Nord» ανέπτυξε μάλιστα ένα κόνσεπτ για τον εμβολιασμό των εργαζομένων της στο χώρο εργασίας τους.

Η πρωτοβουλία δέχθηκε τα συγχαρητήρια από την κυβέρνηση του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, η οποία την χαρακτήρισε ως κάτι που θα μπορούσε να γίνει στο εγγύς μέλλον, καθώς υπάρχουν πολύ λίγες δόσεις διαθέσιμες για να γίνει τώρα πραγματικότητα.

Επίσης, δεν είναι σαφές εάν ένα οικονομικό κίνητρο θα μπορούσε όντως να ενθαρρύνει περισσότερους να εμβολιαστούν, ακόμα κι αν υπήρχαν διαθέσιμες δόσεις.

Μία μελέτη που δημοσίευσαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Έρφουρτ τον Φεβρουάριο, έδειξε ότι προσφορές χρημάτων σε μετρητά από 25 έως 200 ευρώ, δεν οδήγησαν σε κάποια ιδιαίτερη αύξηση των εθελοντών.

(sputniknews – φωτο: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί