Οι αρχές της Αυστραλίας αναμένεται να καταστήσουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, επιτρέποντας εξαιρέσεις μόνο για ιατρικούς λόγους, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.
Ο Μόρισον είχε ανακοινώσει χθες Τρίτη ότι η χώρα του διασφάλισε την προμήθεια ενός «υποσχόμενου» εμβολίου της βρετανοσουηδικής φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca, το οποίο παράγεται σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ενώ εξήγησε ότι αυτό θα παρασκευάζεται στην Αυστραλία και θα διανέμεται δωρεάν.
Θυμίζουμε ότι το ίδιο εμβόλιο αναμένεται, εκτός απροόπτου, να προμηθευτεί και η Ελλάδα ίσως ακόμη και πριν το τέλος του 2020.
Σήμερα ο Αυστραλός πρωθυπουργός εκτίμησε ότι ο εμβολιασμός κατά της covid-19 «θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός, στο μέτρο που αυτό μπορεί να είναι υποχρεωτικό».
«Υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις στον εμβολιασμό, για ιατρικούς λόγους, αλλά αυτές θα είναι οι μοναδικές», τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 3AW στη Μελβούρνη.
Επικρίνοντας τους αντιεμβολιαστές, ο Μόρισον υπογράμμισε ότι το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο για να επιτραπεί στην ασθένεια να συνεχίσει να εξαπλώνεται ελεύθερα.
«Μιλάμε για μια πανδημία η οποία κατέστρεψε την παγκόσμια οικονομία και προκάλεσε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς σε όλο τον κόσμο», εξήγησε.
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας εκτιμά ότι το 95% του πληθυσμού της χώρας θα χρειαστεί να αποκτήσει αντισώματα στην covid-19 προκειμένου να εξαλειφθεί ο ιός.
Ο εμβολιασμός κατά διάφορων ασθενειών, όπως η πολιομυελίτιδα και ο τέτανος, είναι ήδη υποχρεωτικός για τα παιδιά στην Αυστραλία προτού πάνε σχολείο.
Όμως η συζήτηση για τα εμβόλια συνεχίζεται στη χώρα, καθώς κάποιοι θεωρούν ότι αυτή η υποχρέωση καταπατά τις ατομικές τους ελευθερίες.
Το εμβόλιο της Οξφόρδης κατά του κορωνοϊού είναι ένα από τα πέντε που βρίσκονται στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, με τους ερευνητές να ελπίζουν να έχουν αποτελέσματα ως το τέλος του έτους.
Η Αυστραλία θεωρείται μία από τις χώρες που κατάφερε να ελέγξει καλύτερα τon covid-19, προτού αυτός επανεμφανιστεί στην πολιτεία Βικτόρια.
Οι αρχές της πολιτείας έχουν επιβάλει νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και το κλείσιμο των μη απαραίτητων καταστημάτων, μέτρα που θα ισχύσουν τουλάχιστον ως τις 13 Σεπτεμβρίου στη Μελβούρνη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία
- Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Pepper μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους – Δείτε βίντεο
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 487,9 εκατ. – Επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12
- Βενεζουέλα: Απέπλευσαν δύο τάνκερ με υποπροϊόντα πετρελαίου
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες
- Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2026 –2030: Οδικός χάρτης για ένα ασφαλές ψηφιακό μέλλον στην Ελλάδα









