«Απόκοσμες» εικόνες στις ΗΠΑ – Αυτά θα ζήσουμε; (ΒΙΝΤΕΟ)

Μας προετοιμάζουν ή παίζουν με τα νεύρα των πολιτών;

Κάτοικοι στην Louisiana Parish των ΗΠΑ διαμαρτυρήθηκαν, καθώς η Αστυνομία σήμανε την αρχή υποχρεωτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας με ήχο που έμοιαζε με αυτόν από την ταινία «The Purge – Η κάθαρση», συνθέτοντας μια χαοτική και ίσως απόκοσμη εικόνα.

Ποιο ήταν το σενάριο της ταινίας;

Βρισκόμαστε στο κοντινό μέλλον, τουτέστιν στο 2022, και χώρα δράσης είναι οι ΗΠΑ (ποια άλλη!). Η κοινωνία των ΗΠΑ έχει αναδιοργανωθεί από κάποιους ασαφείς «Ιδρυτές Πατέρες» χάρης στους οποίους η ανεργία και η εγκληματικότητα έχουν σχεδόν εξαλειφθεί. Ο τρόπος που επιτεύχθηκε αυτό είναι εξαιρετικά πρωτοποριακός (και προφανώς μη ρεαλιστικός).

Κάθε χρόνο, μία συγκεκριμένη μέρα, επιτρέπεται οποιοδήποτε έγκλημα με ελάχιστους περιορισμούς που προστατεύουν κυρίως τις υψηλόβαθμες ελίτ κυβερνητικών αξιωματούχων. Για αυτές τις δώδεκα ώρες δηλαδή, μπορεί κανείς να σκοτώσει όποιους και όσους θέλει μένοντας ατιμώρητος. Οι κρατικές αρχές αδρανοποιούνται εντελώς για το διάστημα 19:00-07:00 εκείνη τη μοναδική ημέρα.

Πολλοί κάτοικοι βιντεοσκόπησαν το γεγονός!

Ο ανησυχητικός ήχος έμοιαζε, σύμφωνα με τους κατοίκους, με εκείνον που χρησιμοποιείται στην ταινία από τους αστυνομικούς, προκειμένου να σημάνουν την «αρχή της κάθαρσης» από τις 21.00 μέχρι τις 06.00.

Το περιστατικό συνέβη και σε άλλες πόλεις.

Άραγε οι αστυνομικοί είχαν όρεξη για χιούμορ ή θα ζήσουμε παντού τέτοιες καταστάσεις;