Σε μια συζήτηση της γερμανικής ολομέλειας για το ψηφιακό ευρώ στις 8 Νοεμβρίου στην Bundestag, η ανεξάρτητη βουλευτής, Joana Cotar, επεσήμανε τους κινδύνους της κρατικής επιτήρησης που συνδέονται με την εισαγωγή του εν λόγω νομίσματος στην Ευρώπη, κινδύνους που τόσα χρόνια επισημαίνει ο Δημοσθένης Λιακόπουλος!
“Κανείς δεν χρειάζεται το ψηφιακό ευρώ. Ούτε οι τράπεζες, ούτε οι εταιρείες και σίγουρα ούτε οι πολίτες. Όποιος θέλει να πληρώσει ηλεκτρονικά το κάνει ήδη σήμερα. Όποιος θέλει να διατηρήσει το απόρρητό του χρησιμοποιεί μετρητά”, είπε.
Οι μόνοι άνθρωποι που θα επωφεληθούν από αυτό, είπε ο Cotar, θα είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι πολιτικοί «που έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους, δηλαδή την πλήρη επιτήρηση των πολιτών».
Αναφέρθηκε δε στο κοινωνικό σκορ της Κίνας, λέγοντας πως με το ψηφιακό σκορ είναι πιθανό να εφαρμοστεί και στην Ευρώπη! Όποιος δεν υπακούει σε ό,τι υποδείξει το κράτος, για παράδειγμα δεν εμβολιαστεί κατά την διάρκεια μιας νέας… πανδημίας, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ στα χρήματά του!
Αυτά ακούστηκαν στην ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ!
Δείτε μόνο στο ΕΛ:
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-DPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θύματα των κυβερνοεπιθέσεων – Στα 1.000 ευρώ το κόστος ανά επίθεση
- Θεσσαλονίκη: Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου τιμά τα 100 χρόνια του ΑΠΘ με Μότσαρτ
- Παρέμβαση Τσίπρα για τον οσκαρικό σκηνοθέτη από την Παλαιστίνη που αγνοείται
- «Αλεξάνδρα»: Το πρώτο πιλοτικό Δίκτυο Ολοκληρωμένης Αντιμετώπισης Γυναικολογικού Καρκίνου στην Ευρώπη
- Ν. Κακλαμάνης: Η Άννα Συνοδινού είναι η «Καρυάτιδα» των καιρών μας
- Μητσοτάκης-Κόστα: Τι ειπώθηκε για το «μεταναστευτικό»
- Ολυμπία Χοψονίδου και Βασίλης Σπανούλης φωτογραφίζονται περήφανοι με το μετάλλιο
- ΔΥΠA: Ξεκινάει σήμερα το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στη βιομηχανία στον Έβρο
- Μητσοτάκης για μηχανισμό SAFE: Δεν μπορεί να μετέχουν χώρες που απειλούν με πόλεμο χώρες της ΕΕ
- Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2025: Από 29 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου το νησί ζει στον ρυθμό του θεάτρου
Κύρια Θέματα

















