Αποκλειστικό: Το πρώτο πείραμα των περιοχών 15 λεπτών είναι γεγονός στην Ευρώπη

Διαβάστε το ρεπορτάζ...

Η ιδέα μιας «πόλης 15 λεπτών», στην οποία οι κάτοικοι ζουν σε μικρή απόσταση με τα πόδια από όλες τις καθημερινές τους ανάγκες, έχει αγκαλιαστεί από πολλούς δημάρχους σε όλο τον κόσμο και, όπως μόνο ο Δημοσθένης Λιακόπουλος έχει γράψει, συνιστούν κεντρική αρχή σχεδιασμού για όλον τον πλανήτη.

Αποκλειστικά στο ΕΛ θα διαβάσετε για το πείραμα που ανακοινώθηκε πλέον επίσημα πως θα διεξαχθεί και προφανώς διεξήχθη τον Σεπτέμβριο ή θα διεξαχθεί (ξανά) στο Biebrich που είναι δήμος της πόλης Wiesbaden στην Έσση της Γερμανίας.

Όπως είχε ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο υπό τον τίτλο «Ελάτε να πειραματιστούμε! Πρόσκληση στο εργαστήριο του μέλλοντος»:

Η περιοχή γύρω από τον περιφερειακό σιδηροδρομικό σταθμό Wiesbaden-Biebrich πρόκειται να κλείσει και να αναπτυχθεί περαιτέρω σε μια απολύτως βιώσιμη συνοικία.

Η νέα περιοχή στον σταθμό θα δημιουργεί μία περιεκτικά σχεδιασμένη αστική συνοικία που θα χαρακτηρίζεται από ποικίλες χρήσεις.

Μέσα σε 15 λεπτά, όλοι οι καθημερινοί στόχοι, όπως η εργασία, η αναψυχή και η κοινωνική ζωή και η εκπαίδευση, θα είναι προσβάσιμοι με τα πόδια ή με ποδήλατο (σ.σ. Το βασικό σχέδιο μιλά για για απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια και όχι με ποδήλατο).

Η περιοχή Biebrich γίνεται μια ελκυστική και βιώσιμη περιοχή! Μέρος για να ζεις και να δουλεύεις για όλους! Η πόλη του Βισμπάντεν έχει επίσης ως αποστολή της να αναπτυχθεί με τους πολίτες της.

(…)

Αρχικά, σας προσκαλούμε εγκάρδια στο πρώτο εργαστήρι του μέλλοντος με δημόσιες αποστολές γειτονιάς και στο Φόρουμ του Μέλλοντος στην Αίθουσα Πολιτών του Biebrich (σ.σ. Με μικρά βήματα λοιπόν ξεκινά το πείραμα που στόχο θα έχει να συστήσει στο κοινό της περιοχές των 15 λεπτών)».

ΕΔΩ το αρχείο και ο χάρτης που παρουσίασαν!!!

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί