Αποκάλυψη: Ερχονται και στην Ελλάδα τα drones – τροχονόμοι!

Από τα δίχτυα της τροχαίας δεν θα ξεφεύγει σύντομα κανείς


H περίφημη «Guardia Civil», η πανίσχυρη Ισπανική Πολιτοφυλακή, χρησιμοποίησε πιλοτικά drones για την παρακολούθηση διαφόρων τμημάτων σε δύο αυτοκινητοδρόμους της χώρας, που κατάφεραν να καταγράψουν σε δύο ημέρες 10 οδικές παραβάσεις σε 530 οχήματα που παρακολούθησαν.

Τα drones χειρίζονταν από ειδικό προσωπικό του νέου τμήματος drones της τοπικής τροχαίας και του Υπουργείου μεταφορών, πετώντας σε ύψος 120 μέτρων.

Ο κύριος στόχος τους ήταν ένα τμήμα αυτοκινητοδρόμου με ποδηλατόδρομο στον οποίο έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα. Εκεί, τα drones κατέγραψαν ποιοι οδηγοί αγνόησαν την ειδική σήμανση και έθεσαν σε κίνδυνο τους κινούμενους ποδηλάτες.

Επίσης, λόγω της ευρείας δυνατότητας κάλυψης από τις κάμερές τους, τα drones χρησιμοποιήθηκαν και για να εντοπίσουν οδηγούς που χρησιμοποιούσαν κινητό στο αυτοκίνητο, ειδοποιώντας στη συνέχεια τους χειριστές της τροχαίας.

Πλέον η Ισπανική Πολιτοφυλακή θα διευρύνει τη χρήση drones και σε άλλα τμήματα του οδικού δικτύου της χώρας, όπου συμβαίνουν πολλά ατυχήματα. Στόχος της είναι να μειωθούν στο ελάχιστο δυνατόν οι παραβάσεις και τα ατυχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsauto, τα drones-τροχονόμοι, είναι ένα από τα μέτρα πρόληψης που σκέφτεται σοβαρά να χρησιμοποιήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αφού αξιολογείται ως ιδιαίτερα αποτελεσματικό, ενώ και το κόστος δεν είναι απαγορευτικό…

Τι θα γίνει όμως αν τα drones δεν θα χρησιμοποιούνται μόνο για παραβάσεις οδηγών;;;

Με πληροφορίες από newsauto. gr / freepik

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί