Αποφάσισαν ΧΟΥΝΤΑ! Τρικομματική πρόταση στη Γερμανία για ΚΑΘΟΛΙΚΟ υποχρεωτικό εμβολιασμό με ισχύ μέχρι το τέλος του 2023!

Αγριεύουν τα πράγματα.

Μετά την επίσημη καθιέρωση υποχρεωτικού εμβολιασμού στην Αυστρία, που τίθεται από σήμερα σε ισχύ για τον ενήλικο πληθυσμό και στη Γερμανία εντείνεται η πολιτική διαβούλευση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό δίκτυο Deutsche Welle ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αναμένεται να τεθεί προς ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο εντός Μαρτίου.

Μετά τις προτάσεις μεμονωμένων βουλευτών, σειρά έχει τώρα διακομματική πρόταση νόμου που παρουσιάζουν επτά βουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων, δηλαδή των τριών κομμάτων της κυβέρνησης συνασπισμού, με επικεφαλής τους Ντιρκ Βίζε (SPD), Γιάνος Ντάμεν (Πράσινοι) και Μαρί Άγκνες Στρακ Τσίμερμαν (FDP).


Η πρόταση περιλαμβάνει τη θέσπιση γενικής υποχρέωσης εμβολιασμού με τρεις δόσεις για όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών με μόνιμη κατοικία τη Γερμανία.

Οι βουλευτές προτείνουν μάλιστα η διάρκεια του μέτρου αυτού για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία του κοινωνικού συνόλου καθώς και του συστήματος υγείας να μην επεκταθεί πέραν της 31ης Δεκεμβρίου του 2023.

Η πρόταση απορρίπτει τον «εξαναγκασμό σε εμβολιασμό», ΩΣΤΟΣΟ προβλέπει την επιβολή προστίμων και ενδεχομένως κίνηση διαδικασιών ενώπιον διοικητικών δικαστηρίων σε περίπτωση άρνησης εμβολιασμού.

Στην περίπτωση της Γερμανίας, όπου το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι από τα μεγαλύτερα στην Ε.Ε., ίσως δούμε…”τρελά” πρόστιμα επιπέδου Αυστρίας (600 ευρώ την πρώτη φορά με “ταβάνι” τα 3.600 ευρώ).

Τα Ταμεία Υγείας θα επομιστούν τον ρόλο της ενημέρωσης προς τους ασφαλισμένους για την εμβολιαστική διαδικασία.

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν αναφορικά με το τι θα ισχύσει για όσους έχουν ήδη νοσήσει, αλλά και τις εξαιρέσεις.

Θυμίζουμε ότι στην Αυστρία εξαιρούνται μονάχα ο έγκυες και όσοι έχουν αποδεδειγμένα σοβαρό ιατρικό πρόβλημα που δεν επιτρέπει την εμβολιασμό τους.

(ΦΩΤΟ:Photo screenshot)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί