Από την Ρωσία προτείνουν παγκόσμια, αυτό που γράφει τόσο καιρό το ΕΛ πως έρχεται! vid

Τι θα αντικαταστήσει το «τοξικό δολάριο»;

Ως γνωστόν, το Χρηματιστήριο της Μόσχας ανέστειλε τις συναλλαγές σε δολάρια ΗΠΑ και ευρώ μετά την επιβολή νέων κυρώσεων από την Ουάσιγκτον στο κύριο χρηματοοικονομικό χρηματιστήριο της Ρωσίας.

Ωστόσο, η Ρωσία προτείνει και κάτι άλλο για το οποίο το ΕΛ έχει γράψει εκτενή άρθρα!

Ο Alexander Losev, μέλος του Προεδρείου του Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής, λέει ότι οι ενέργειες της ίδιας της Δύσης έχουν ρίξει ένα σκοτεινό σύννεφο πάνω από το δολάριο και ότι η τελική λύση δεν θα είναι το ρούβλι ή το κινεζικό γουάν, αλλά το CDBD (Ψηφιακό Νόμισμα Κεντρικής Τράπεζας!

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Επί του παρόντος βλέπουμε ότι πολλές εταιρείες προσπαθούν να ξεφορτωθούν δολάρια από τους λογαριασμούς τους, κάτι που συμβάλλει στην ενίσχυση του ρουβλιού!

Το δολάριο καθίσταται τοξικό κι όλοι αντιλαμβάνονται ότι το σημερινό πακέτο κυρώσεων μπορεί να μην είναι το τελευταίο… Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα μπορούσε ακόμη και να αναγκάσει τις αμερικανικές τράπεζες να κλείσουν ολοκληρωτικά τους διατραπεζικούς λογαριασμούς των ρωσικών τραπεζών.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, οτιδήποτε υπάρχει στους διατραπεζικούς λογαριασμούς των ρωσικών και των αμερικανικών τραπεζών θα μπορούσε να ”παγώσει” για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα!

Κατά συνέπεια, τόσο τα δολάρια όσο και τα ευρώ καθίστανται πολύ τοξικά! Αν αναλογιστούμε επίσης και τις τρέχουσες προσπάθειες κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων της κεντρικής τράπεζας, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει σοβαρά όλα τα διεθνή χρηματοοικονομικά και το σύστημα των κεντρικών τραπεζών!

Τι είναι τα διεθνή αποθεματικά; Είναι αποθεματικά δημιουργημένα από κεντρικές τράπεζες σε νομίσματα σημαντικών συμφωνιών για να εξισορροπούν την εγχώρια αγορά ανταλλαγής συναλλάγματος και το ισοζύγιο πληρωμών και τα εμπορικά ισοζύγια. Κι αν η χώρα στα νομίσματα της οποίας δημιουργούνται αυτά τα αποθεματικά παραβιάσει το διεθνές δίκαιο και προσπαθήσει να κατασχέσει τα περιουσιακά στοιχεία μιας κεντρικής τράπεζας, αυτό αποτελεί ένα πολύ ανησυχητικό σημάδι για όλες τις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες στον κόσμο.

Αυτό σημαίνει ότι το να βασιζόμαστε σε ισχυρά νομίσματα για διεθνείς διακανονισμούς καθίσταται αδύνατο. Επομένως, είναι αναγκαίο να μεταβούμε σε κάποιες ψηφιακές πλατφόρμες με νέα νομίσματα, συγκεκριμένα με ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας… Είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε σε αμοιβαίες συμφωνίες σε εθνικά νομίσματα και να αναπτύξουμε νέα πληροφοριακά χρηματοοικονομικά συστήματα ανάλογα με το SWIFT»!

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί