Απίστευτο!! Το CDC τώρα λέει ότι μισό εκατομμύριο Αμερικανοί έχουν αλλεργία στο κρέας… λόγω τσιμπουριού

Και πάλι η λύση που θα δοθεί θα είναι τα "ηθικά τρόφιμα", όπως τα έντομα και οι κρεατόμαζες που δεν θα προκαλούν και αλλεργίες;;;

Υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι στην Αμερική έχουν αναπτύξει αλλεργία στο κρέας από το 2010 μετά από τσίμπημα από τσιμπούρι.

Τι λένε οι μελέτες του CDC

Μελέτες που δημοσιεύθηκαν από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σήμερα λένε ότι τουλάχιστον 100.000 ασθενείς έχουν πέσει θύματα της πάθησης, αλλά οι ερευνητές υπολογίζουν ότι πάσχουν έως και 450.000. Ειδικότερα, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι περισσότεροι έχουν το πρόβλημα και δεν το γνωρίζουν, και ο πραγματικός αριθμός είναι περισσότερο από τέσσερις φορές υψηλότερος. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023 δημοσίευσαν δύο αναφορές σχετικά με το αυξανόμενο πρόβλημα αλλεργίας που μεταδίδεται από κρότωνες. (James Gathany/CDC μέσω AP)

Η αντίδραση, την οποία έχουν ονομάσει σύνδρομο alpha-gal, ισχυρίζονται ότι εμφανίζεται όταν ένα μολυσμένο άτομο τρώει βοδινό, χοιρινό, ελάφι ή άλλο κόκκινο κρέας. Αλλά μπορεί επίσης να προκληθεί από γάλα, ζελατίνη ή άλλα ζωικά προϊόντα.

Όπως λένε, προκαλείται από ένα σάκχαρο, το alpha-gal, που βρίσκεται στο κρέας από θηλαστικά – και στη σούβλα κροτώνων.

Όταν η ζάχαρη εισέρχεται στο σώμα μέσω του δέρματος, προκαλεί μια ανοσολογική απόκριση και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή αλλεργική αντίδραση.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν κανέναν επιβεβαιωμένο θάνατο, αλλά τα άτομα με αλλεργία την έχουν περιγράψει ως σύγχυση και ως κάτι τρομακτικό.

«Ποτέ δεν το συνέδεσα με κανένα φαγητό γιατί ήταν ώρες μετά το φαγητό», είπε μια ασθενής, η Bernadine Heller-Greenman.

Οι επιστήμονες είχαν δει αντιδράσεις σε ασθενείς που έπαιρναν ένα αντικαρκινικό φάρμακο που παρασκευαζόταν σε κύτταρα ποντικού που περιείχε το σάκχαρο άλφα-γαλ.

Αλλά το 2011, οι ερευνητές ανέφεραν για πρώτη φορά ότι θα μπορούσε να εξαπλωθεί και μέσω τσιμπήματος τσιμπουριών.

Το συνέδεσαν με ένα τσιμπούρι που ονομάζεται Lone Star, το οποίο είναι πιο συνηθισμένο στις ανατολικές και νότιες ΗΠΑ

Περίπου το 4 τοις εκατό όλων των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, αναφέρεται ότι ήταν στο ανατολικό άκρο του Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης.

Μία από τις μελέτες που κυκλοφόρησε την Πέμπτη εξέτασε τα αποτελέσματα δοκιμών 2017-2022 από το κύριο εμπορικό εργαστήριο των ΗΠΑ που αναζητούσε αντισώματα alpha-gal. Σημείωσαν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί αυξήθηκε από περίπου 13.000 το 2017 σε 19.000 το 2022.

Τα άτομα με το σύνδρομο, όπως αναφέρεται, μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα όπως κνίδωση, ναυτία, έμετο, διάρροια, έντονο πόνο στο στομάχι, δυσκολία στην αναπνοή, ζάλη και πρήξιμο των χειλιών, του λαιμού, της γλώσσας ή των βλεφάρων. Σε αντίθεση με κάποιες άλλες τροφικές αλλεργίες, που εμφανίζονται αμέσως μετά το φαγητό, αυτές οι αντιδράσεις εμφανίζονται ώρες αργότερα.

Μερικοί ασθενείς έχουν μόνο στομαχικά συμπτώματα και η Αμερικανική Γαστρεντερολογική Εταιρεία λέει ότι άτομα με ανεξήγητη διάρροια, ναυτία και κοιλιακό άλγος θα πρέπει να ελέγχονται για το σύνδρομο.

Οι γιατροί συμβουλεύουν τα άτομα με αλλεργία να αλλάξουν τη διατροφή τους, να φέρουν επινεφρίνη και να αποφύγουν τα τσιμπήματα από τσιμπούρια.

Η αλλεργία μπορεί να εξαφανιστεί σε μερικούς ανθρώπους – ο Commins έχει δει ότι αυτό συμβαίνει σε περίπου 15% έως 20% των ασθενών του. Αλλά ένα κλειδί είναι η αποφυγή του εκ νέου δαγκώματος.

(photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί