Απίστευτο!!! Στη Νέα Υόρκη έφτιαξαν αυτόματο πωλητή όχι για πατατάκια αλλά για… σύνεργα ναρκωτικών (video)

Λόγω της ακραιάς φτωχοποίησης στην οποία έχει οδηγηθεί μεγάλος αριθμός Αμερικανών, οι δρόμοι στις μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ, έχουν γεμίσει με ναρκομανείς και αστέγους σε άθλια κατάσταση, με video να έρχονται στη δημοσιότητα που τους δείχνουν να κυκλοφορούν σαν ζόμπι, γερμένοι προς τα κάτω και ρακένδυτοι.

Δείτε video με τη φρικτή κατάσταση που επικρατεί – Προσοχή σκληρές εικόνες

Δείτε σχετικό video και ΕΔΩ

Αντί να εφαρμοστούν μέτρα για την ενίσχυση αυτών των ανθρώπων, ώστε να φύγουν άμεσα από τον δρόμο και να απεξαρτηθούν, η κατάσταση διαιωνίζεται. Συμφέρει κάποιον να βρίσκονται οι πολίτες σε άθλια κατάσταση, χωρίς τη δυνατότητα ούτε στοιχειώδους σκέψης;;;

Ποια λύση σκέφτηκαν

“Για το καλό” τους και για την “ασφάλειά” τους λοιπόν στη Νέα Υόρκη ξεκίνησε να λειτουργεί πρόσφατα αυτόματος πωλητής εξαρτημάτων για ναρκωτικά και φαρμάκων για περίπτωση υπερδοσολογίας. Κι άλλοι αυτόματοι πωλητές σαν κι αυτόν πρόκειται να εγκατασταθούν στην πόλη σύντομα.

Αξιωματούχοι λένε ότι παρόμοια μηχανήματα στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Αυστραλία έχουν επιδείξει αποτελεσματικότητα στη μείωση των ποσοστών υπερδοσολογίας και της εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών.

«Βρισκόμαστε στη μέση μιας κρίσης υπερβολικής δόσης στην πόλη μας, η οποία παίρνει έναν Νεοϋορκέζο από εμάς κάθε τρεις ώρες και είναι μια σημαντική αιτία μείωσης του προσδόκιμου ζωής στη Νέα Υόρκη», δήλωσε ο Επίτροπος Υγείας Δρ. Ashwin Vasan. “Αλλά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να κρατήσουμε τους γείτονές μας και τους αγαπημένους μας ζωντανούς με φροντίδα, συμπόνια και δράση. Τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης δημόσιας υγείας είναι ένας καινοτόμος τρόπος για να προσεγγίσετε ανθρώπους και να τους δώσετε εργαλεία που σώζουν ζωές όπως το Naloxone. Εμείς Δεν θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αντιστρέψουμε τις τάσεις στους θανάτους που σχετίζονται με τα οπιοειδή στην πόλη μας».

Οι θάνατοι από υπερβολική δόση στη Νέα Υόρκη βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά. 

Το 2021, σημειώθηκαν 2.668 θάνατοι από υπερβολική δόση στη Νέα Υόρκη, σε σύγκριση με 2.103 το 2020. Το 2021, το 84% των θανάτων από υπερβολική δόση αφορούσε οπιούχο. Η φαιντανύλη, ένα θανατηφόρο συνθετικό οπιοειδές, συμμετείχε στο 80% όλων των θανάτων από υπερβολική δόση, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι υπήρξαν 1.370 επιβεβαιωμένοι θάνατοι από υπερβολική δόση το πρώτο εξάμηνο του 2022. Εκτιμούν ότι το 2022 θα είναι το πιο θανατηφόρο έτος που έχει καταγραφεί από υπερβολική δόση, εάν αυτή η τάση συνεχιστεί.

Η πόλη της Νέας Υόρκης σχεδιάζει να τοποθετήσει σύντομα περισσότερα δωρεάν μηχανήματα αυτόματης πώλησης δημόσιας υγείας σε άλλες γειτονιές. 

Το μηχάνημα αυτόματης πώλησης έχει σχεδιαστεί για να περιορίσει αυτή την τάση παρέχοντας στους εθισμένους δωρεάν πρόσβαση στη Naloxone, σε ταινίες δοκιμής ναρκωτικών που ανιχνεύουν τη φαιντανύλη και σε κιτ “Safer Smoking” που συνοδεύονται από πίπα, επιστόμιο και βάλσαμο για το κάπνισμα κρακ και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Το μηχάνημα είναι επίσης εξοπλισμένο με κιτ «Safer Sniffing», προφυλακτικά, ταμπόν, τσίχλες νικοτίνης και πακέτα πρώτων βοηθειών, σύμφωνα με τη New York Post.

Το μηχάνημα αυτόματης πώλησης του Μπρούκλιν είναι το πρώτο από τα τέσσερα μηχανήματα που θα εγκατασταθούν σε γειτονιές που τα δεδομένα δείχνουν ότι επλήγησαν περισσότερο από την κρίση των οπιοειδών, δήλωσαν αξιωματούχοι. Το μηχάνημα αυτόματης πώλησης θα φιλοξενείται από τη μη κερδοσκοπική ομάδα Service the Underserved.

“Αυτό το μηχάνημα αυτόματης πώλησης δημόσιας υγείας θα αλλάξει το παιχνίδι για αυτό το μέρος του Ανατολικού Μπρούκλιν. Με αυτό, μπορούμε να παρέχουμε δωρεάν και εύκολη πρόσβαση σε εργαλεία που σώζουν ζωές που αποτρέπουν υπερβολικές δόσεις, λοιμώξεις και άλλους κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με τη χρήση ουσιών. Το μηχάνημα παρέχει επίσης βασικά αντικείμενα που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όλων των Νεοϋορκέζων, ανεξάρτητα από το εισόδημα, την ασφάλιση ή την κατάσταση στέγασης», δήλωσε ο Perry Perlmutter, προσωρινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Services for the UnderServed. 

“Εγκαθιστώντας μηχανήματα όπως αυτό σε στρατηγικές τοποθεσίες, εκπληρώνουμε τη δέσμευσή μας να μειώσουμε τις βλάβες, να προωθήσουμε την ευεξία και να υποστηρίξουμε την αποκατάσταση για τις πιο ευάλωτες κοινότητές μας.”

(photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί