ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ και ΜΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ προϊόντα – Τι ξεκινάει σε όλα τα σουπερμάρκετ της Ελλάδας

Θα «κορυφωθεί» με την Μεγάλη Επανεκκίνηση

Φέρνουν τέλος της «υπερκατανάλωσης», όπως την ονομάζουν και φτώχεια !

Θα υπάρχουν ΜΟΝΟ τα ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, τα οποία, στο μέλλον, θα δικαιούται κάθε υπάκουη οικογένεια, η οποία θα αγκαλιάζει την Μεγάλη Επανεκκίνηση και θα δηλώνει υποταγή στον έλεγχο και τον καταναγκασμό (το πείραμα το ζήσαμε με τα εμβόλια και τα κορωνομέτρα) αλλά και σεβασμό στο περιβάλλον και τον λιτό βίο. Όλα αυτά με πρόσχημα αρχικά την λεγόμενη πανδημία και τώρα την Ουκρανία.

Όλες οι λεπτομέρειες στα νέα βιβλία του Δημοσθένη Λιακόπουλου. Για παράδειγμα στη σελίδα 105 του τόμου 85, αναλύει “προφητικά” όπως πάντα:

Με «ειδικές» ηλεκτρονικές εφαρμογές υπουργείο Ανάπτυξης και σούπερ μάρκετ διαμορφώνουν για ΟΛΟΥΣ ηλεκτρονικά ένα τυπικό «καλάθι νοικοκυριού» με  προϊόντα πρώτης ανάγκης, το οποίο θα περιλαμβάνει 50 διαφορετικούς κωδικούς. Έτσι, οι καταναλωτές θα μπορούν με αυτή την εφαρμογή να συγκρίνουν και να ελέγχουν τιμές, συνηθίζοντας στο υποσυνείδητο πως υπάρχουν τα απαραίτητα προϊόντα, για τα οποία θα υπάρξει δήθεν προσπάθεια να συγκρατηθούν οι τιμές, και τα μη απαραίτητα, τα οποία θα ακριβαίνουν μέχρι να καταργηθούν εντελώς ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!!!

Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές θα μπορούν να συγκρίνουν τις τιμές κάθε καλαθιού και να παρακολουθούν την εξέλιξή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τις προωθητικές ενέργειες των αλυσίδων, το καλάθι με τα 50 προϊόντα και τις τιμές του θα είναι αναρτημένο και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης e-katanalotis ή στην ίδια εφαρμογή που είναι διαθέσιμη στα κινητά τηλέφωνα. Έτσι, τα νοικοκυριά θα μπορούν να βλέπουν την τιμή του καλαθιού σε κάθε αλυσίδα, να συγκρίνουν τις τιμές και να επιλέγουν ποιο από όλα θα αγοράσουν.

Αυτό βέβαια δεν θα είναι και τόσο εύκολο, καθώς κάθε αλυσίδα super market θα παρουσιάζει το… δικό της «καλάθι» με τιμές και δεν θα διευκολύνει σε τέτοιο βαθμό τον έλεγχο, γιατί δεν θα είναι όλα τα προϊόντα ίδια σε κάθε ένα από τα καλάθια που θα παρουσιάζουν τα καταστήματα!!! Τα 50 προϊόντα θα είναι μεν στάνταρ αλλά θα αλλάζουν οι μάρκες από σούπερμάρκετ σε σούπερμάρκετ!!!

Όπως όλα δείχνουν δεν υπάρχει καμία ουσιαστική συμφωνία ανάμεσα στο υπουργείο Ανάπτυξης και τους εκπροσώπους των εγχώριων αλυσίδων για οποιαδήποτε συγκράτηση του άλματος των τιμών στα ράφια και απλά οι πολίτες ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ και τα ΜΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή θα παρουσιαστεί έως το τέλος του Οκτωβρίου και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το «καλάθι» θα περιλαμβάνει προϊόντα, όπως:

  • γάλα,
  • ψωμί,
  • ρύζι,
  • ζυμαρικά,
  • όσπρια,
  • καφέ και ζάχαρη,
  • απορρυπαντικά και
  • χαρτικά.

Στην συνέχεια, θα δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να ψάχνουν που θα βρουν την πιο φθηνή τιμή σε κάποια βασικά προϊόντα χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία στα καταστήματα.

Πάντως, οι νέες ανατιμήσεις, που αναμένεται ότι θα πιέσουν το ήδη μειωμένο εισόδημα των καταναλωτών, θα περάσουν τμηματικά μέχρι τα Χριστούγεννα, λένε στελέχη από το λιανεμπόριο τροφίμων που προετοιμάζονται για έναν δύσκολο χειμώνα.

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί