ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ σουηδικό φολκ συγκρότημα που ήθελε να στηρίξει την Ουκρανία επειδή παίζει ένα ΡΩΣΙΚΟ μουσικό όργανο

Ήθελαν και τα έπαθαν...

Ένα σουηδικό φολκ συγκρότημα απαγορεύτηκε να εμφανιστεί σε μια φιλανθρωπική συναυλία για να υποστηρίξει την Ουκρανία, επειδή παίζει ένα ρωσικό μουσικό όργανο, με εξοργισμένους κριτικούς να υποστηρίζουν ότι η μπαλαλάικα ήταν τόσο κακή όσο η παρουσίαση μιας ναζιστικής σβάστικας.

Συγκεκριμένα, οι Södra Bergens Balalaikor, ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1969, είχε προγραμματιστεί να παίξει μια φιλανθρωπική συναυλία για την υποστήριξη της Ουκρανίας στην σουηδική πόλη Ουψάλα.

Ωστόσο, η εμφάνισή τους ακυρώθηκε μετά από παράπονα ότι η μπαλαλάικα, ένα τρίχορδο μουσικό όργανο με χαρακτηριστικό τριγωνικό ξύλινο σώμα, ήταν «εθνικό σύμβολο της Ρωσίας».

«Οι άνθρωποι έγραψαν ότι η μπαλαλάικα είναι σύμβολο για την Ρωσία και το να παίζεις για την Ουκρανία με μπαλαλάικα είναι ιεροσυλία. Το συνέκριναν με μια σβάστικα», είπε ο Jonas Nyberg, ένα από τα μέλη της ορχήστρας, στο σουηδικό τηλεοπτικό δίκτυο SVT .

«Το επιχείρημα γίνεται λίγο περίεργο. Δεν είμαστε Ρώσοι, απλά τυχαίνει να παίζουμε ρωσικά όργανα, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια. Οι φίλοι μας οι Ουκρανοί μουσικοί δεν το καταλαβαίνουν επίσης», πρόσθεσε ο Nyberg.

photo videoscreenshot

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί