Απαγορεύουν το άνοιγμα και σε καταστήματα τροφίμων!!! Η Ελλάδα εγκλωβίζεται στην «κομμουνιστική Ευρώπη», vid

Πρωτάκουστες αποφάσεις που δείχνουν τι έρχεται ακόμα…

Η Ευρώπη μετατρέπεται σε μια μοντέρνα έκδοση της Σοβιετικής Ένωση με τα σύνορά της πλέον να αποτελούν ένα νέο «σιδηρούν παραπέτασμα», το οποίο την χωρίζει από τον υπόλοιπο κόσμο.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΠΡΟΒΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Νωρίτερα διαβάσατε για την πρωτοφανή απόφαση της Γερμανίας για παράταση της ισχύος του lockdown ως την 18η Απριλίου, σε μια φάση «ησυχίας», όπως ονομάστηκε με απολύτως κλειστές τις αγορές από την Μεγάλη Πέμπτη έως και την Δευτέρα του Πάσχα (1η-5η Απριλίου/ το Καθολικό Πάσχα που φέτος δεν συμπίπτει με το δικό μας Ορθόδοξο).

Αυτό δεν σημαίνει μόνο την απαγόρευση της λειτουργίας των εκκλησιών (και) τις ημέρες των εορτών, το κλείσιμο καταστημάτων ή τον περιορισμό συναντήσεων  στα πέντε, το πολύ, άτομα από άλλα νοικοκυριά, αλλά και το κλείσιμο των καταστημάτων τροφίμων από την 1η έως την 5η Απριλίου με εξαίρεση το Μεγάλο Σάββατο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, κατά την περίοδο από 1 Απριλίου έως 5 Απριλίου (Δευτέρα του Πάσχα), απαγορεύεται η συγκέντρωση σε δημόσιους χώρους. Τα ανοιχτά υπαίθρια εστιατόρια θα είναι κλειστά. Τα καταστήματα πρέπει επίσης να παραμείνουν κλειστά, μόνο σουπερμάρκετ και καταστήματα τροφίμων (με την στενή έννοια του όρου) επιτρέπεται να ανοίξουν το Μεγάλο Σάββατο (3 Απριλίου). Οι θρησκευτικές κοινότητες καλούνται να πραγματοποιήσουν εικονικές εκκλησιαστικές λειτουργίες. Τα κέντρα εμβολιασμού και δοκιμών θα παραμείνουν ανοιχτά. Δεν θα κυκλοφορούν ούτε αυτοκίνητα στις μεγάλες πόλεις.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ «ΦΡΕΝΟ» ΣΤΑ ΜΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Τσουχτερό πρόστιμο 5.000 λιρών για όσους ταξιδέψουν εκτός Βρετανίιας χωρίς σοβαρό λόγο (υγείας, εργασίας, σπουδών κ.α.) έως και τις 30 Ιουνίου προβλέπει κυβερνητικό νομοσχέδιο, που αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή των Κοινοτήτων την Πέμπτη και να τεθεί σε εφαρμογή από την επόμενη Δευτέρα.

«Ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι βλέπουμε το τρίτο κύμα να εντείνεται σε κάποια τμήματα της Ευρώπης», δήλωσε το πρωί ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ. «Βλέπουμε επίσης κάποια παραλλαγμένα στελέχη και είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσουμε τη πρόοδο που καταφέραμε να σημειώσουμε εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο», προσέθεσε.

Το μέτρο, σχολιάζουν βρετανικά ΜΜΕ, καθιστά τα ταξίδια για καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό όλο και πιο λιγότερο πιθανά, κάτι που θα αποτελέσει «χτύπημα» για την Ελλάδα που περιμένει πως και πως τους Βρετανούς. Πηγές της Ντάουνιγκτ Στριτ, πάντως, ανέφεραν ότι το μέτρο αυτό μπορεί, αναλόγως των υγειονομικών συνθηκών στην Ευρώπη, να αναθεωρηθεί.

«ΧΕΡΙ» ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ! ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στην Κομισιόν οι κινήσεις της Ελλάδας να επιτρέψει σε τουρίστες από το Ισραήλ να έρθουν για ταξίδι στην Ελλάδα. Ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν Κρίστιαν Βίγκαντ δήλωσε τα εξής:

 «Φυσικά αναμένουμε από όλα τα κράτη μέλη να σέβονται τις συστάσεις του Συμβουλίου για τα μη απαραίτητα ταξίδια προς την ΕΕ από τρίτες χώρες, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο για την ακεραιότητα της ζώνης Σένγκεν».

«Όπως ξεκάθαρα περιγράφεται στην πρόταση για το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό, εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι τα πιστοποιητικά θα είναι συμβατά με συστήματα σε χώρες εκτός ΕΕ, αλλά προς το παρόν οι υπάρχοντες ταξιδιωτικοί περιορισμοί για μη απαραίτητα ταξίδια θα πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους με την εξαίρεση ενός περιορισμένου αριθμού χωρών», τόνισε ο εκπρόσωπος. «Το πιστοποιητικό (η πρόταση) δεν το αλλάζει αυτό”, τόνισε. “Θα είναι ωστόσο διαθέσιμο και σε υπηκόους τρίτων χωρών που θα ταξιδεύουν προς την ΕΕ».

ΌΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ, η Ελλάδα όχι μόνο δεν ανοίγει την αγορά της, αλλά αντιμετωπίζει και τους περιορισμούς που της επιβάλλει η Κομισιόν σε σχέση με την έγκαιρη έλευση τουριστών εκτός Ευρώπης, ενώ την ίδια ώρα η Γερμανία κλείνει καταστήματα τροφίμων για τέσσερις μέρες και φυσικά τις εκκλησίες για το Πάσχα, δίνοντας ιδέες και στην Αθήνα!!! Ταυτόχρονα η Βρετανία, επεκτείνει την απαγόρευση «μη απαραίτητων ταξιδιών», απαγορεύοντας σε Βρετανούς να πάνε διακοπές μέχρι τις 30. Ιουνίου. Μία κομμουνιστική Ευρώπη, με την Ελλάδα να αποτελεί την επαρχία της,

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί