Χριστούγεννα χωρίς κάλαντα, γλέντι και τραγούδι, ανακοίνωσαν εκτάκτως σήμερα οι «ειδικοί», υπογραμμίζοντας πως ο καθένας πρέπει να τα γιορτάσει στην κοινωνική του φούσκα.
Την αρχή έκανε ο κ,. Μαγιορκίνης, ο οποίος ζήτησε να περάσουμε τις γιορτές σπίτι μας, επιλέγοντας μία και μόνο οικογένεια για όλες τις φορές.
«Οι παρούσες συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε γιορτές με συναθροίσεις και αθρόες συναντήσεις. Πρέπει να διατηρήσουμε την λεγόμενη «κοινωνική φούσκα. Το ιδανικό είναι να κάνουμε γιορτές μόνο με την οικογένειά μας», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.
Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς παρουσίασε τα μέτρα που θα ισχύσουν τις ημέρες των γιορτών. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε τα εξής: «Όπως περάσαμε ένα διαφορετικό Πάσχα έτσι και τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί χωρίς κάποια εξαίρεση. Τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να πουν τα κάλαντα. Η αστυνομία θα είναι παντού την Παραμονή και ειδικά στις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας. Στις εκκλησίες μπορούν να πάνε οι πιστοί μόνο Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα.».
Παράλληλα, επανέλαβε ότι «δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν ούτε θα μαζευτούμε σε μεγάλες παρέες για να γιορτάσουμε, όπως τις άλλες χρονιές», ενώ προσέθεσε ότι «γύρω από το γιορτινό τραπέζι μπορούν να συγκεντρωθούν 2 οικογένειες και μέχρι 9 άτομα -οι ίδιες οικογένειες γιατί και αυτές τις μέρες πρέπει να διατηρήσουμε όσο πιο περιορισμένο γίνεται τον κύκλο μας».
Ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί θα συνεχίσει να είναι σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών, χωρίς κάποια εξαίρεση για την παραμονή και την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Η μοναδική «εξαίρεση», όπως είπε, «την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων θα είναι στο εύρος των ελέγχων που θα γίνονται σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις 11 και 12 Νοεμβρίου στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης
- Χωρίς προβλήματα τα Χανιά από τις έντονες βροχοπτώσεις
- Κουπιάνσκ: Σε πόσες μέρες θα απελευθερωθεί το ανατολικό τμήμα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται
- “Τόσκα” – Πουτσίνι: Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – Μία επιπλέον παράσταση στις 9/1
- Πυρηνικές δοκιμές: Επικίνδυνο γαϊτανάκι όλο αυτό που συμβαίνει
- Κυβέρνηση για αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ: «Κανονικά οι πληρωμές του Νοεμβρίου»
- Γάζα: Τι φέρεται να πρότεινε η Αίγυπτος για τους μαχητές της Χαμάς
- Κίνδυνος να καταρρεύσει μέχρι το τέλος της χρονιάς ακόμα μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση
- Κρήτη: Ακόμα μία σύλληψη για το μακελειό στα Βορίζια
- Super League: Έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών μετά τη δημόσια καταγγελία ξένου ποδοσφαιριστή









