Βγήκε η ΚΥΑ για την εστίαση και προβλέπει τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης (μπουζούκια και κλαμπ) να λειτουργούν ως αμιγείς χώροι. Πρόσβαση θα έχουν μόνον όσοι είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό. Οσον αφορά στη χωρητικότητά τους, θα μπορούν να φιλοξενήσουν πελάτες στο 85% του χώρου τους.
Σημειώνεται πως όλοι οι πελάτες πρέπει να είναι καθήμενοι, άρα χωρίς χορό και κέφι!!
Όσον αφορά στην εστίαση όπου οι εσωτερικοί χώροι θα λειτουργούν αποκλειστικά ως αμιγείς η ΚΥΑ προβλέπει ότι θα γίνεται έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Δηλαδή, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης θα ελέγχουν ταυτότητα ή διαβατήριο εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.
Στα γήπεδα απαγορεύονται οι ανεμβολίαστοι!
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΥΑ:

Επιπλέον, στην νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα ορίζονται τα πεδία υποχρεωτικότητας και θα δίνεται το δικαίωμα στον εργοδότη να μαθαίνει ποιοι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αναστολή εργασίας δεν θα υπάρχει πρόβλεψη για απόλυση, αλλά ούτε και διάστημα ισχύος της αναστολής.
Τέλος, θα περιλαμβάνει διάταξη που θα αποσυνδέει τον εμβολιασμό με το πειθαρχικό συμβούλιο στο δημόσιο.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η ΦΩΤΟ της Κέιτι Πέρι με τον πρώην Ιάπωνα πρωθυπουργό δίπλα στον…Τριντό
- Ιωάννινα: Εντοπίστηκε το όχημα διαφυγής των ληστών του κοσμηματοπωλείου στην Πάργα
- Ποιά η εξαγορά «μεγατόνων» στην οποία φέρεται να ετοιμάζεται το Netlfix
- Ιωάννινα: Στα μπλόκα Καλπακίου και Λούρου οι αγρότες
- Σε πλήρη εξέλιξη η απομάκρυνση των φερτών υλικών στους πλημμυρισμένους δρόμους της Αττικής
- Ξάνθη: Μοντέλα χωρίς ηλικία – Ένοικοι γηροκομείου ποζάρουν για ημερολόγιο
- Τι δήλωσε ο Γεραπετρίτης για την πρωτοβουλία της Πενταμερούς Διάσκεψης
- Νέο παγκόσμιο «μπλακ άουτ» στο διαδίκτυο – Τι φέρεται να συνέβη
- Η πρώτη προκήρυξη μόνιμων ψυχιάτρων και παιδοψυχιάτρων για το Εθνικό Δίκτυο Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας
- Οι τελευταίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron









