• Αρχική
  • Άρθρα
  • Απαγορεύεται το «πρωτοχρονιάτικο ΦΙΛΙ»! Μοιάζει με Hoax αλλά δεν είναι, vid

Απαγορεύεται το «πρωτοχρονιάτικο ΦΙΛΙ»! Μοιάζει με Hoax αλλά δεν είναι, vid

Όλες οι ειδήσεις πλέον μοιάζουν με hoax, αλλά δεν είναι!

Η Πολιτεία Victoria στην Αυστραλία απαγόρευσε το πρωτοχρονιάτικο φιλί και τις αγκαλιές!!!!

Oι Αρχές θέτουν περιορισμούς ακόμη και στις αγκαλιές και τα φιλιά κατά την υποδοχή του νέου έτους, με αφορμή τον φόβο νέας εξάπλωσης της COVID-19.

Όταν λοιπόν το ρολόι την Πέμπτη το βράδυ, 31 Δεκεμβρίου δείξει μεσάνυχτα, οι Αυστραλιανοί καλούνται να δείξουν συγκράτηση!!! Στο θέμα αναφέρεται και η Ελληνική εφημερίδα της Ομογένειας «Νέος Κόσμος».

«Ας μην αγκαλιαστούμε και φιληθούμε» σε αυτή τη συγκυρία, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας της Βικτώριας, Jeroen Weimar. «Κρατήστε τις αποστάσεις σας», επεσήμανε, και αν δεν μπορείτε, «φορέστε μάσκα» και μην λησμονείτε την καλή υγιεινή των χεριών.

Στη ΝΝΟ η… «απαγόρευση» ήρθε από υψηλότερα κλιμάκια, καθώς η πολιτειακή πρωθυπουργός, Gladys Berejiklian ζήτησε «απόλυτη συγκράτηση».

«Όταν το ρολόι δείξει μεσάνυχτα από τις 31 Δεκεμβρίου προς την 1η Ιανουαρίου, γνωρίζω πως κανονικά είναι μία συναισθηματική στιγμή, κατά την οποία μας αρέσει να φιλάμε και να αγκαλιάζουμε όλους γύρω μας. Μπορώ να ζητήσω για απόλυτη συγκράτηση», είπε.

Ο κ. Weimar απεύθυνε έκκληση για εγρήγορση, αλλά και να μην μπερδέψουμε την αδιαθεσία της… επόμενης ημέρας από κατανάλωση αλκοόλ με συμπτώματα που μπορεί να σημαίνουν COVID-19.

«Παρακαλούμε προσέχετε για συμπτώματα. Μην υποθέσετε ότι είναι απλά hangover. Αν εκτιμάται ότι έχετε συμπτώματα, πραγματικά πρέπει να εξεταστείτε», τόνισε, προειδοποιώντας ότι οι κίνδυνοι μη εξέτασης, «ειδικά αυτή την περίοδο του χρόνου», είναι να μεταδόσετε τον ιό στους πιο αγαπημένους σας.

Μοιάζει με χριστουγεννιάτικο εφιάλτη, αλλά συμβαίνει στ’ αλήθεια!!!

ΦΩΤΟ UNPSLASH