Ανθρώπινη γεύση και όσφρηση: Έτσι θα ταΐζει τον κόσμο η AI! Ήδη ξεκίνησε

Πολύ σημαντικό θέμα

«Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη, τα βιολογικά δεδομένα και την κατανόησή μας για την γεύση και την όσφρηση για να βοηθήσουμε τους καταναλωτές με βιώσιμες λύσεις»!

Αυτό προτείνει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), την εμπλοκή δηλαδή της AI και στον τομέα των τροφίμων! Μάλιστα ήδη η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει δημιουργήσει προϊόντα, τα οποία έχει θέσει και σε «γευστική» δοκιμή!

Ειδικότερα, έχουν αναθέσει στην Τεχνητή Νοημοσύνη να αναπτύξει ακόμα και ποτά, πολλά από τα οποία βρίσκονται στην παγκόσμια αγορά! Η AI επεξεργάζεται έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών και παρουσιάζει αυτό που κρίνει ως την ιδανική συνταγή. Λαμβάνει υπόψη, όπως σχολιάζεται, τις προσδοκίες των καταναλωτών και φτιάχνει μια απολαυστική γεύση!

Όπως αναφέρεται ξεκάθαρα στο WEF: «Η ενοποίηση της βιολογίας με τις ταχέως εξελισσόμενες ψηφιακές τεχνολογίες οδηγεί σε προϊόντα που είναι πιο αποτελεσματικά, βιώσιμα και προσαρμοσμένα στο άτομο

Πώς μπορούμε να προετοιμαστούμε καλύτερα για ένα μέλλον όπου τα προϊόντα δεν παράγονται απλώς αλλά αναπτύσσονται, προσαρμόζονται και εξελίσσονται με τον καταναλωτή;».

Ειπώθηκε στο Νταβός από επιστήμονες του είδους:

«Πολλά από τα πράγματα που μπορούμε να παρασκευάσουμε έχουν έλλειψη και, έχουμε προϊόντα τα οποία μπορείτε να έχετε, -να φτιάξετε μέσω της βιολογίας, έτσι ώστε να τα αντικαταστήσετε ή, να αυξήσετε τα φυσικά προϊόντα, ειδικά με την κλιματική αλλαγή που καθιστά πιο δύσκολη την παραγωγή τους.

Το άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε με την “Τεχνητή Νοημοσύνη”  είναι να διευρύνετε τον “χώρο λύσεων”!

Για παράδειγμα, εάν σας αρέσει η γεύση και το άρωμα της βανίλιας, -θα μπορούσαμε να έχουμε κάτι που να το θυμίζει αυτό; Είναι κάτι καινούργιο στον κόσμο. Και χρησιμοποιούμε την AI για την διεύρυνση αυτού του χώρου λύσεων, τον οποίο ο άνθρωπος μόνος του δεν θα ήταν σε θέση να κάνει. Οπότε είναι κάτι που οπωσδήποτε αξιοποιούμε χρησιμοποιώντας  δεδομένα υποδοχέων βιολογίας και, εκατομμύρια  σημεία δεδομένων εκεί, χρησιμοποιώντας την αντίληψη μας για την γεύση και την όσφρηση (σ.σ. Θα… παρεμβαίνει και στην όσφρηση η τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου να προσφέρει εναλλακτικές πηγές τροφίμων; Μήπως θα καταστήσει τα προϊόντα εργαστηρίου φιλικά προς την γεύση και την όσφρηση του κάθε ανθρώπου;;; Υπάρχουν άλλωστε εταιρείες που δημιουργούν γεύση μέσω τεχνητής νοημοσύνης), για να προσδιορίσουμε τι θα μπορούσε να είναι καινούργιο έτσι ώστε να βοηθούσε τους καταναλωτές να έχουν (εναλλακτικές) βιώσιμες λύσεις»!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA- KEYSTONE

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί