Ανθρώπινες κεραίες 6G;;; Ένα ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ σενάριο

Οι συγγραφείς μιας νέας μελέτης λένε ότι ανθρώπινα όντα που φορούν ειδικά βραχιόλια με περιέλιξη χαλκού θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως μέρος ενός συστήματος κεραίας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας για την τροφοδοσία 6G!!!!!!!!! Οι επικριτές λένε ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να είναι επιβλαβής για την υγεία!!!

Στο ΕΛ διαβάσατε για τους πιθανούς κινδύνους ανιάτων ασθενειών που λένε πως ίσως κρύβονται στο δίκτυο 5G! Πόσο διαφορετικό θα είναι το 6G, το οποίο θα ενώσει ό,τι είναι εικονικό και πραγματικό, σύμφωνα με τον Zhang Yongtao, αναπληρωτή γενικό διευθυντή του τμήματος τεχνολογίας της Ericsson στην Κίνα.

Παρατίθεται απλά το άρθρο του The Defender:

Τα ανθρώπινα όντα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως μέρος ενός συστήματος κεραίας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (EMR) φορώντας ένα ειδικό βραχιόλι με περιέλιξη χαλκού, σύμφωνα με μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης Amherst και στο Delft University of Technology στην Ολλανδία.

Οι ερευνητές είπαν ότι ανέπτυξαν έναν χαμηλού κόστους τρόπο για να «συλλέγουν» την ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων (RF) που «διαρρέει» κατά την επικοινωνία με ορατό φως (VLC) – μια τεχνολογία που είπαν ότι είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί στα «επόμενα δίκτυα 6G».

Ωστόσο, ορισμένοι επικριτές ισχυρίζονται ότι η χρήση ανθρώπινων όντων ως κεραιών ραδιοσυχνοτήτων για 6G είναι ασέβεια προς το ανθρώπινο σώμα και μπορεί να έχει άγνωστες επιπτώσεις στην υγεία.

«Είμαι διαμετρικά αντίθετος με αυτό το είδος εργασίας, ειδικά δεδομένης της σπανιότητας της ιατρικής έρευνας σχετικά με την χρήση του ανθρώπινου σώματος ως κεραία ραδιοσυχνοτήτων», δήλωσε ο Brian Hooker, Ph.D., PE , Chief Science Defense (CHD) και καθηγητής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Simpson.

«Αυτός ο τύπος τεχνολογίας κάνει το ανθρώπινο σώμα συλλέκτη ραδιοσυχνοτήτων και αγνοεί εντελώς τις επιπτώσεις του EMR στην υγεία», είπε ο Χούκερ στο The Defender .

Το «LiFi» μπορεί να «ενεργοποιήσει νέα διάχυτα ασύρματα συστήματα» για το Internet of Things

Οι ερευνητές — συμπεριλαμβανομένου του Jie Xiong, Ph.D. , αναπληρωτή καθηγητή πληροφορικής και πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης Amherst και του Qing Wang, Ph.D. , επίκουρου καθηγητή στην Ομάδα Ενσωματωμένων Συστημάτων στο Τμήμα Τεχνολογίας Λογισμικού στο TU Delft, Ολλανδία — είναι υποστηρικτές του VLC, ή « LiFi », όπως αποκαλείται μερικές φορές, το οποίο χρησιμοποιεί φως για την μετάδοση δεδομένων.

Το VLC λειτουργεί ενεργοποιώντας και σβήνοντας τα φώτα LED σε πολύ υψηλή ταχύτητα αόρατη στο ανθρώπινο μάτι.

Όπως το WiFi, το VLC είναι ασύρματο — αλλά αντί να χρησιμοποιεί δρομολογητή και κύματα RF για τη μετάδοση δεδομένων, το VLC χρησιμοποιεί λαμπτήρες LED και φωτεινά σήματα για την αποστολή και λήψη πληροφοριών.

Σύμφωνα με το OpenVLC , μια ερευνητική πλατφόρμα που συνιδρύθηκε από τον Wang, το VCL μπορεί «να ενεργοποιήσει νέα διάχυτα ασύρματα συστήματα στο πλαίσιο του Διαδικτύου των Πραγμάτων (σ.σ. ΕΔΩ τι λέει ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ για αυτό το δίκτυο) ».

Κατά την διάρκεια του VLC, η ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων «διαρρέει» στο περιβάλλον του περιβάλλοντος, επιτρέποντάς της να «συλλεχθεί» και να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία μικρών συσκευών, είπαν οι ερευνητές.

Η ομάδα σχεδίασε ένα ηλεκτρικό σύστημα που ονομάζεται «Bracelet+» με το οποίο ένας άνθρωπος που φορούσε ένα βραχιόλι που περιέχει ένα πηνίο χαλκού μπορούσε να «συλλέξει» την ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων που παράγεται κατά την διάρκεια του VLC.

Οι ερευνητές είπαν ότι κατάφεραν να συλλέξουν μικροβάτ ισχύος χρησιμοποιώντας το σύστημα βραχιολιών τους (σ.σ. ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΣΙΠΑΚΙ;;;) με περιέλιξη χαλκού σε δοκιμασμένα σενάρια.

«Ένα τέτοιο επίπεδο μικροβάτ συλλεγόμενης ενέργειας έχει την δυνατότητα να ενεργοποιήσει αισθητήρες εξαιρετικά χαμηλής ισχύος, όπως αισθητήρες θερμοκρασίας και αισθητήρες γλυκόζης», είπαν.

Η ομάδα δεν διευκρίνισε στο σχέδιό της πώς η συλλεγόμενη ακτινοβολία θα μεταδοθεί στις συσκευές.

Δύο βραχιόλια συγκομίζουν περισσότερες RF από ένα

Η ομάδα είπε ότι ήταν σε θέση να συλλέξουν περισσότερη ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων όταν ένα άτομο φορούσε δύο βραχιόλια, ένα σε κάθε χέρι (σ.σ. ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΠΙΘΑΝΑ ΒΙΟΕΦΜΥΤΕΥΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ;;;).

Η αύξηση του αριθμού των βραχιολιών δεν θα αύξανε την έκθεση του χρήστη σε ραδιοσυχνότητες, σύμφωνα με τον Minhao Cui — Ph.D. φοιτητής πληροφορικής και πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης Amherst που συνεργάστηκε με τον Xiong στο έργο.

«Το βραχιόλι «εξάγει» μόνο ενέργεια [RF] από το ανθρώπινο σώμα, η οποία έχει ήδη συλληφθεί από το ανθρώπινο σώμα», είπε, «έτσι, ανεξάρτητα από το πόσα βραχιόλια φοράμε, [δεν] θα επηρεάσει την έκθεση των ανθρώπων στην ραδιοσυχνότητα. ”

Η ομάδα ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ότι η χρήση του βραχιολιού «δεν προκαλεί προβλήματα υγείας», επειδή η μέγιστη ποσότητα ραδιοσυχνοτήτων από το VLC είναι «περίπου 0,01 μικροβάτ ανά τετραγωνικό εκατοστό (mW/ cm 2)» — που είναι «πολύ κάτω » από τα όρια ραδιοσυχνοτήτων που καθορίζονται από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Οι κατευθυντήριες γραμμές της FCC ορίζουν το όριο για την ανθρώπινη έκθεση σε ραδιοσυχνότητες στα 0,2 mW/ cm 2 και ο FDA καθορίζει ανώτατο όριο 10 mW/ cm 2 , είπαν.

«Μία από τις χειρότερες ιδέες όλων των εποχών»

Ωστόσο, ο Bill Bathgate , ηλεκτρολόγος μηχανικός και πιστοποιημένος περιβαλλοντικός σύμβουλος βιολογίας κτιρίων, είπε ότι δεν ήταν ορθό να σκεφτεί κανείς ότι η χρήση των βραχιολιών δεν θα αυξήσει την έκθεση των ανθρώπων σε ραδιοσυχνότητες. «Αυτό δεν είναι δυνατό», είπε.

Σχολιάζοντας την μελέτη, ο Bathgate τόνισε: «Αυτή είναι μια από τις χειρότερες ιδέες που έγιναν ποτέ». Χρησιμοποιεί το ανθρώπινο σώμα ως «σημείο τηλεπικοινωνιών σε κάποιο είδος δικτύου» και θα μπορούσε να οδηγήσει σε «επιπτώσεις στην υγεία που δεν μπορούμε να προβλέψουμε», είπε.

Ο Bathgate επέκρινε τους ερευνητές για την χρήση των κανονισμών FCC και FDA ως μέτρο των επιπτώσεων στην υγεία. «Αυτές είναι οι δύο από τις πιο διεφθαρμένες οργανώσεις που έχω γνωρίσει ποτέ σε αυτόν τον τομέα της ηλεκτρολογικής μηχανικής», είπε.

«Η FCC δεν είναι υπηρεσία υγείας», είπε ο Bathgate, «η FDA είναι — αλλά δεν γνωρίζει τίποτα για την RF (ραδιοσυχνότητες)».

(…)

Ο Bathgate είπε ότι θα ήθελε να δει τους συγγραφείς της μελέτης να παρέχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό τους ότι η διαρροή ραδιοσυχνοτήτων από το VLC δεν προκαλεί προβλήματα υγείας. «Τι μετρήσεις έχουν γίνει για να επικυρωθεί αυτή η δήλωση;», αναρωτήθηκε.

«Πρέπει να είστε προσεκτικοί… οι άνθρωποι προτείνουν αυτά τα πράγματα εκεί έξω χωρίς καν να σκέφτονται τις πιθανές συνέπειες», είπε, προσθέτοντας ότι προηγούμενη έρευνα έχει δείξει σαφείς αλληλεπιδράσεις μεταξύ της έκθεσης σε EMR (Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία) – συμπεριλαμβανομένων των RF (Ραδιοσυχνότητες) – και προβλημάτων υγείας .

Χιλιάδες μελέτες  έχουν δείξει μη θερμικές βιολογικές επιδράσεις – δηλαδή επιδράσεις από ακτινοβολία χαμηλού επιπέδου που δεν προκαλεί θερμότητα – σε κυτταρικό επίπεδο, όπως οξειδωτικό στρες, βλάβη DNA, βλάβη σπέρματος, νευρολογικές επιδράσεις, γνωστική εξασθένηση και ηλεκτροευαισθησία .

Ωστόσο, ο Cui είπε ότι δεν πίστευε ότι το VLC έχει αντίκτυπο στην υγεία των ανθρώπων. «Η ενέργεια των διαρροών σημάτων ραδιοσυχνοτήτων από το VLC είναι σε μεγάλο βαθμό χαμηλότερη από αυτή των σημάτων Wi-Fi που υπάρχουν ήδη στο περιβάλλον», πρόσθεσε.

«Κάνοντας το ανθρώπινο σώμα το επίγειο επίπεδο για τις επικοινωνίες 6G»

Ο Bathgate κατέρριψε την επιστήμη πίσω από το γιατί οι συγγραφείς της μελέτης θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το ανθρώπινο σώμα για να συλλέξουν τις ραδιοσυχνότητες που παράγονται από το VLC.

Στο VLC, όταν οι λαμπτήρες LED ταλαντώνονται σε πολύ υψηλή συχνότητα, επιτρέπει την αποστολή σημάτων σε πολύ χαμηλή ισχύ. Αυτά τα σήματα μεταφέρονται στο ανθρώπινο σώμα, είπε ο Bathgate, καθιστώντας το σώμα μια «ενισχυτική κεραία» για τα σήματα.

«Βασικά, αυτό για το οποίο μιλάμε εδώ είναι να κάνουμε το ανθρώπινο σώμα το επίγειο επίπεδο για τις επικοινωνίες 6G», πρόσθεσε.

(…)

Ο Bathgate είπε ότι τα ανθρώπινα όντα είναι πολύ αποτελεσματικά ως αεροπλάνο εδάφους επειδή είναι «όντα του αλμυρού νερού».

(…)

Κατέληξαν στο συμπέρασμα οι ερευνητές ότι το ανθρώπινο σώμα – με τους πολλούς υδαρείς ιστούς του – ήταν πιο αποτελεσματικό στην ενίσχυση της συγκομιδής ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων από τις ηλεκτρονικές συσκευές ή τους τοίχους.

Οι συγγραφείς της μελέτης δεν συζήτησαν ποια ποσότητα ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων αναμένεται να εμφανιστεί σε άτομα που εκτίθενται σε VLC που φορούν χάλκινα κοσμήματα παρόμοια με το χάλκινο βραχιόλι τους ή σε γυναίκες που χρησιμοποιούν χάλκινη ενδομήτρια συσκευή ως μορφή μακροχρόνιου ελέγχου των γεννήσεων .

photo freepik

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί