Άνδρες με γόβες διδάσκουν στα δημοτικά σχολεία της Ελλάδας

Αν νομίζατε πως τα έχετε δει όλα, πλανάσθε πλάνην οικτράν

Τον γύρο του κόσμου εξακολουθεί να κάνει η είδηση με το λεωφορείο που βγήκε στους δρόμους της Ισπανίας,  ως μέσο διαμαρτυρίας κατά της ανόδου του τρανσεξουαλισμού, ο οποίος έχει στόχο τους μαθητές στα σχολεία.

Αυτό ήρθε ως απάντηση σε αποτρόπαιες αφίσες που απεικόνιζαν, σε σκίτσο, μια ανέμελη και περιχαρή παρέα γυμνών μικρών παιδιών να τρέχουν, όπου τα κορίτσια διέθεταν αντρικά γεννητικά όργανα και αντιστοίχως τα αγόρια γυναικεία γεννητικά όργανα.

«Υπάρχουν κορίτσια με πέος και αγόρια με γυναικείους κόλπους. Τόσο απλό», αναγραφόταν πάνω!

Δείτε και φρίξτε:

 

Η καμπάνια κατά της νεοταξίτικης προπαγάνδας απέκτησε τόσο ευρείας εμβέλειας δημοσιότητα, ώστε ακόμα και η κόρη της Χίλαρι, Τσέλσυ Κλίντον, δημοσίευσε ένα tweet εκλιπαρώντας να μην μεταβεί το συγκεκριμένο λεωφορείο στις Ηνωμένες Πολιτείες ή όπου αλλού στον κόσμο.

Άραγε, τέτοιες εικόνες θα προβληθούν και στα μαθήματα για γκέι και τρανσέξουαλ στα ελληνικά σχολεία, στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας;

Ακόμα χειρότερες είναι η απάντηση.

Η αλήθεια είναι μία: Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, η παιδική ψυχή μολύνεται και η διαστροφή μπαίνει στο μυαλό των μικρών μαθητών για τα καλά!

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατίας» γίνεται λόγος για την «ενημέρωση» σε θέματα LGBTQ που έχει αναλάβει η ΜΚΟ «Πολύχρωμο Σχολείο – rainbowschool».

Αυτά εμφανίζονται μεταξύ άλλων στην κεντρική ιστοσελίδα, τα οποία αποτελούν φυσικά αντικείμενο διδασκαλίας σε μαθητές σχολείων.

Η εν λόγω ΜΚΟ, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της είναι:

«μία εθελοντική μη κερδοσκοπική συλλογικότητα επιστημόνων που δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2009 με αρχική ονομασία ‘Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση’. Τα άτομα που συμμετέχουν στην ομάδα προέρχονται από το χώρο της εκπαίδευσης, της ψυχικής υγείας και των κοινωνικών επιστημών.

Η ομάδα είχε ως αρχικό σκοπό να σπάσει τη σιωπή στον εκπαιδευτικό χώρο και να αναδείξει το θέμα των διακρίσεων γύρω από ζητήματα Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Ταυτότητας Φύλου και Χαρακτηριστικών Φύλου. Αυτό έχει πλέον επιτευχθεί και τώρα διανύουμε περίοδο συνεργασίας με σχετικούς φορείς σε πιο ουσιαστικές δράσεις, όπως η επιμόρφωση εκπαιδευτικών και η παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού.

Το σημαντικότερο μέσο αλλαγής των στερεοτυπικών αντιλήψεων της κοινωνίας μας είναι η εκπαίδευση. Όχι όμως η στείρα εκπαίδευση που έχει σαν βασικό σκοπό την απλή μετάδοση γνώσεων, αλλά μια ευαισθητοποιημένη εκπαίδευση, η οποία αντιλαμβάνεται την κοινωνική πραγματικότητα, προωθεί την ισότητα, αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, παρουσιάζει πρότυπα, δίνει ορατότητα και αφήνει χώρο στο «διαφορετικό».

Οι στόχοι της Ομάδας συμπεριλαμβάνουν δράσεις σχετικές με:

Διαμόρφωση – προσαρμογή – ενημέρωση νομικού και εκπαιδευτικού θεσμικού πλαισίου. Επικοινωνία, ενημέρωση και δικτύωση με εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς

Διαμόρφωση Οδηγών για σκιαγράφηση, ευαισθητοποίηση, επιμόρφωση, ενημέρωση των εμπλεκομένων (εκπαιδευτικοί, γονείς, θρησκευτικοί σύμβουλοι κλπ)

Πραγματοποίηση επιμορφωτικών Ημερίδων, Συνεδρίων και Σεμιναριακών Κύκλων για ενημέρωση και ενδυνάμωση εμπλεκομένων

Διαμόρφωση βάσης υλικού (ιστοσελίδα και booklets) και δικτύου εκπαιδευτικών για εκπαιδευτικές δράσεις στις σχολικές μονάδες.

Μέσα από αυτές τις δράσεις επιδιώκουμε να συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός ασφαλούς, φιλικού και συμπεριληπτικού σχολικού πλαισίου.

Το «Πολύχρωμο Σχολείο» είναι ανοιχτό για συνεργασία με άτομα από σχετικούς επιστημονικούς τομείς που επιθυμούν να συνεισφέρουν στο έργο μας.

Έτσι λοιπόν έλαβε χώρα το συνέδριο τρανσεξουαλισμού για δασκάλους σε δημοτικό σχολεία, όπως σας είχαμε ενημερώσει στο el.gr

Η οργάνωση είχε απευθύνει πρόσκληση σε δασκάλους δημοτικών (!!!) σχολείων και καθηγητές γυμνασίου και λυκείου να παρακολουθήσουν τις εργασίες διήμερου συνεδρίου με τον -εύγλωττο, είναι η αλήθεια- τίτλο «Καλές πρακτικές για τη διαμόρφωση συμπεριληπτικού σχολικού πλαισίου πάνω σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου, έκφρασης φύλου και χαρακτηριστικών φύλου».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», η εκδήλωση έλαβε χώρα στο 66ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας στο Μεταξουργείο, όπου θεάθηκαν ακόμα και άντρες με γόβες!!!!!

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής ενημέρωσε με έγγραφό του όσους εκπαιδευτικούς τυχόν επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν το συνέδριο, δίνοντας πολιτική κάλυψη.

Συνεχίζει το ρεπορτάζ:

Αίσθηση και ερωτήματα τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και σε γονείς προκαλεί η θεματολογία του συνεδρίου. Σε αυτό θα συζητηθούν θέματα για τις ταυτότητες του φύλου, θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν στοιχεία έρευνας του «Πολύχρωμου Σχολείου» σχετικά με ομοφοβικά και τρανσφοβικά περιστατικά από τη σχολική ζωή, θα συζητηθεί εισήγηση για την ανάγκη «προώθησης του συμπεριληπτικού σχολείου ως καθήκον της Πολιτείας απέναντι στα παιδιά και τα δικαιώματά τους», θα αναλυθούν «Εκπαιδευτικό υλικό για την υποστήριξη ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων», ακόμα και «πρακτικές διαχωρισμού ως προς το φύλο στο δημοτικό σχολείο» (!), ενώ όσοι συμμετάσχουν θα συζητήσουν και για τις «Συνήθεις αντιδράσεις γονέων στο coming out (sic) του ΛΟΑΤΚΙ παιδιού τους».

 Οπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η ΜΚΟ «Πολύχρωμο Σχολείο» μέσα από αυτήν τη συγκέντρωση, με τον μανδύα της αποδοχής της διαφορετικότητας και της εξάλειψης των διακρίσεων στον χώρο του σχολείου, ουσιαστικά προωθεί το ευρύτερο άνοιγμα της συζήτησης για την αναγνώριση της ύπαρξης ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι/-ες, Τρανς, Κουίρ, Ιντερσεξ) κοινότητας στον χώρο του σχολείου.

Ποιοι είναι

Σύμφωνα με τα στοιχεία στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, «το “Πολύχρωμο Σχολείο” είναι μια εθελοντική μη κερδοσκοπική συλλογικότητα επιστημόνων που δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2009 με αρχική ονομασία “Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση”. Η ομάδα είχε ως αρχικό σκοπό να σπάσει τη σιωπή στον εκπαιδευτικό χώρο και να αναδείξει το θέμα των διακρίσεων γύρω από ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου και χαρακτηριστικών φύλου».

Ψεύδεται (;)το υπουργείο

Το υπουργείο Παιδείας, πάντως, απάντησε έπειτα από ερώτηση της «δημοκρατίας» ότι ούτε την οργάνωση «Πολύχρωμο Σχολείο» γνωρίζει ούτε έχει υπό την αιγίδα του το συνέδριο που διοργανώνεται. Ωστόσο, το σχετικό έγγραφο που παρουσιάζουμε σήμερα (όπου ουσιαστικά διαφημίζεται το παρακμιακό συνέδριο) διαψεύδει το υπουργείο. Αποδεικνύεται ότι, μετά την περιβόητη εβδομάδα για τις «έμφυλες ταυτότητες», στελέχη του υπουργείου Παιδείας σκοπίμως προωθούν την ομοφυλοφιλία στα σχολεία.

 

 

EL.GR

Αν σας άρεσε το άρθρο μας κάντε μας like στο https://www.facebook.com/ELNEWSGR/

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu