ΑΝΑΤΡΟΠΗ στις ΗΠΑ με τον κορωνοϊό – Το CDC έριξε «βόμβα» μεγατόνων (ΒΙΝΤΕΟ)

Ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ και πολυάριθμα μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν ότι τα τεστ κορωνοϊού του CDC, αλλά και κινεζικών εταιριών, ήταν μολυσμένα με τον ίδιο τον κορωνοϊό. Πρόκειται για μια σκόπιμη ενέργεια ώστε να επιδεινώσει την κρίση στις ΗΠΑ και να κρατήσει τους πάντες σε καραντίνα, οδηγώντας τον Τραμπ σε μια ακόμα αποτυχία; Το CDC ήταν […]

Ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ και πολυάριθμα μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν ότι τα τεστ κορωνοϊού του CDC, αλλά και κινεζικών εταιριών, ήταν μολυσμένα με τον ίδιο τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για μια σκόπιμη ενέργεια ώστε να επιδεινώσει την κρίση στις ΗΠΑ και να κρατήσει τους πάντες σε καραντίνα, οδηγώντας τον Τραμπ σε μια ακόμα αποτυχία;

Το CDC ήταν ασαφές για το τι πήγε στραβά με τις δοκιμές κι αρχικά ανέφερε μόνο, ότι «ένα πρόβλημα κατά την κατασκευή μάλλον ευθύνεται για την μόλυνση και οδήγησε σε αποτυχία.

Η μόλυνση κατέστησε τα τεστ άχρηστα και επειδή τα τεστ είναι ζωτικής σημασίας για τις προσπάθειες περιορισμού της πανδημίας χάθηκε ανεκτίμητος χρόνος για να αποφύγουν την εξελισσόμενη πανδημία στις ΗΠΑ.

Η Washington Post επιβεβαίωσε ότι αξιωματούχοι της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το CDC παραβίασε τα δικά του εργαστηριακά πρότυπα κατά την κατασκευή των κιτ. Οι κακές πρακτικές εξέθεσαν τα κιτ σε μόλυνση.

Αφού το CDC εντόπισε για πρώτη φορά τα μολυσμένα κιτ δοκιμής στις αρχές Φεβρουαρίου, χρειάστηκε περίπου ένας μήνας για την επίλυση του προβλήματος. Μέχρι τότε, ο ιός είχε εισβάλει σε πολλές κοινότητες χωρίς εμπόδια και κάθε πιθανότητα που είχαν οι ΗΠΑ να περιορίσουν την εξάπλωσή τους είχε σχεδόν εξαφανιστεί.

Μέχρι τα μέσα Μαρτίου, πολλές πολιτείες στις ΗΠΑ στράφηκαν σε προσπάθειες μετριασμού διασποράς του κορωνοϊού, όπως στην κοινωνική απομάκρυνση, για να προσπαθήσουν να αμβλύνουν, παρά να αποτρέψουν, τις απειλητικές για τη ζωή επιπτώσεις του COVID-19.

Ήταν απλά τραγικό, είπε ο Scott Becker, εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας. «Όλο αυτό το διάστημα όταν καθόμασταν εκεί περιμένοντας, ένιωσα πραγματικά ότι ήμασταν σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές στην ιστορία της δημόσιας υγείας και το μεγαλύτερο εργαλείο στην εργαλειοθήκη μας έλειπε.»

Σχετικά με το θέμα η Washington Post ανέφερε επίσης, ότι η αποτυχία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ να παράγουν γρήγορα ένα κιτ δοκιμής για την ανίχνευση του νέου κορωνοϊού προκλήθηκε από μια επιστημονική βλάβη στο κεντρικό εργαστηριακό συγκρότημα του CDC στην Ατλάντα, σύμφωνα με επιστήμονες που γνωρίζουν το θέμα. Η εφημερίδα επιβεβαίωσε σε χωριστή έρευνα ότι οι αξιωματούχοι της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το CDC παραβίασε τα εργαστηριακά του πρότυπα κατά την κατασκευή των τεστ. Οι κακές πρακτικές εξέθεσαν τα τεστ σε μόλυνση και μετά την εμφάνιση αυτής της δυσκολίας, οι αξιωματούχοι του CDC χρειάστηκαν περισσότερο από ένα μήνα για να επιδιορθώσουν τα τεστ, επιδεινώνοντας τις εθνικές καθυστερήσεις στις δοκιμές.
Αυτό αποδεικνύεται από εξέταση ομοσπονδιακών εγγράφων και συνεντεύξεις με περισσότερους από 30 επιστήμονες, πολλοί από τους οποίους μίλησαν με την προϋπόθεση της ανωνυμίας επειδή δεν είχαν άδεια να σχολιάσουν δημόσια το θέμα.
Εκπρόσωπος του CDC, ο Benjamin N. Haynes, αναγνώρισε τον κατώτερο «ποιοτικό έλεγχο» στην κατασκευή των κιτ δοκιμής. Ο Haynes υπερασπίστηκε επίσης το έργο του CDC, λέγοντας ότι τα προηγούμενα προβλήματα τελικά επιλύθηκαν.
Αδυναμίες με τις δοκιμές παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά στα τέλη Ιανουαρίου, αφού το CDC έστειλε μια αρχική παρτίδα από τεστ σε 26 εργαστήρια δημόσιας υγείας σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με όσους γνωρίζουν τι συνέβη, εμφανίστηκαν ψευδώς θετικές αντιδράσεις σε 24 από τα 26 εργαστήρια που δοκίμασαν για πρώτη φορά τα κιτ, πριν από την ανάλυση δειγμάτων που συλλέχθηκαν από ασθενείς. Οι ειδικοί δήλωσαν ότι τα κιτ ήταν μολυσμένα πριν αποσταλούν στα κρατικά εργαστήρια υγείας.

Άλλα δημοσιεύματα, όπως από τη βρετανική εφημερίδα Sun, καταγγέλλουν ότι χιλιάδες τεστ που αγοράστηκαν από την Κίνα, με σκοπό να αναπληρωθεί το κενό μετά το πρόβλημα της πανδημίας, ήταν μολυσμένα και φυσικά άχρηστα για την Ουάσιγκτον. Μάλιστα είχαν πληρώσει για τα τεστ αυτά οι Αμερικανοί 125.000 δολάρια.

Με τον πόλεμο να μαίνεται στα παρασκήνια της εξουσίας στις ΗΠΑ δεν θα αποτελούσε καμιά εντύπωση, αυτό το σκάνδαλο, να αποτελεί άλλη μια προσπάθεια για να σαμποτάρουν τον Τραμπ και τις προσπάθειές του να ελέγξει την πανδημία του covid-19 πριν αυτή ξεφύγει από τον έλεγχο.

Είναι γεγονός ότι ο Τραμπ έχει περικυκλωθεί ασφυκτικά από στελέχη που ανήκουν στο λεγόμενο Βαθύ Κράτος, που κυβερνά παρασκηνιακά τις ΗΠΑ, κι αναμένει να επανακτήσει την εξουσία, εξουδετερώνοντας τον Πρόεδρο της Εθνικής Δεξιάς.

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο δείχνει ποια είναι τα στελέχη του περιβάλλοντος Τραμπ και ποιες οι σχέσεις τους με το Αριστερόστροφο κράτος των ΗΠΑ και τι ρόλο παίζουν δίπλα του. Δείτε πως έχουν περικυκλώσει τον Αμερικανό Πρόεδρο στελέχη αριστερόστροφων κύκλων.

με πληροφορίες από Washington Post και Sun / photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί