Άλλο επίπεδο! Τι αγγαρεία βάζουν σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα κορωνοϊού στην Ινδονησία;

Στην Τζακάρτα πέρασαν σε άλλο επίπεδο την τιμωρία για όσους παραβιάζουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω του κορωνοϊού. Οι παραβάτες στην Τζακάρτα της Ινδονησία, κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τον… καθαρισμό τουαλετών, για να εξιλεωθούν από τα παραπτώματά τους. Ο καθαρισμός των τουαλετών συμπεριλαμβάνεται σε μια λίστα κυρώσεων που στοχεύουν στο να αποτρέψουν τη διασπορά […]

Στην Τζακάρτα πέρασαν σε άλλο επίπεδο την τιμωρία για όσους παραβιάζουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω του κορωνοϊού.

Οι παραβάτες στην Τζακάρτα της Ινδονησία, κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τον… καθαρισμό τουαλετών, για να εξιλεωθούν από τα παραπτώματά τους.

Ο καθαρισμός των τουαλετών συμπεριλαμβάνεται σε μια λίστα κυρώσεων που στοχεύουν στο να αποτρέψουν τη διασπορά του νέου κορονοϊού στη μεγαλούπολη της νοτιοανατολικής Ασίας.

Το να βγαίνει κανείς στον δρόμο χωρίς να φοράει τη μάσκα του τιμωρείται με πρόστιμο 250.000 ρουπιών (15,50 ευρώ) και οι κάτοικοι που θα συναθροίζονται σε ομάδες ενδέχεται να υποχρεωθούν να καθαρίζουν δημόσιες εγκαταστάσεις, μεταξύ αυτών τουαλέτες, φορώντας μάλιστα ένα γιλέκο με το οποίο θα γνωστοποιείται το παράπτωμά τους.

Οι εταιρείες που θα αδιαφορούν για τις διαταγές να κλείνουν τις πόρτες τους ή θα παραβιάζουν τους κανόνες δημόσιας υγείας ενδέχεται να πληρώσουν πρόστιμα που θα φθάνουν έως τις 50 εκατομμύρια ρουπίες (περίπου 3.100 ευρώ), βάσει των κανονισμών που ανακοινώθηκαν αυτήν την εβδομάδα.

Η Τζακάρτα, με πληθυσμό περίπου 30 εκατομμυρίων κατοίκων, εφάρμοσε μερική καραντίνα τον περασμένο μήνα, κι ενώ τα κρούσματα αυξάνονται και οι παρατηρητές προειδοποιούν για μια επερχόμενη υγειονομική καταστροφή.

Ο απολογισμός της πανδημίας Covid-19 στην Ινδονησία ανέρχεται σήμερα σε 1.007 νεκρούς και 14.479 κρούσματα.

newsit / photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί