• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αλλάζουν και την Παιδεία! Έξω ο «σεξιστής Όμηρος» – Χαμός στην Αμερική

Αλλάζουν και την Παιδεία! Έξω ο «σεξιστής Όμηρος» – Χαμός στην Αμερική

Η «πολιτική ορθότητα» σαρώνει τα πάντα, μεταξύ αυτών, τον χώρο της Παιδείας.

Οι διεθνιστικές φωνές κριτικής «φούντωσαν» ξανά, τώρα με τον Μπάιντεν, στις ΗΠΑ και στρέφονται εναντίον κλασσικών έργων λογοτεχνίας, όπως είναι τα έργα του Όμηρου και του Σαίξπηρ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια επιχείρηση προσπάθειας παρεμπόδισης των Αμερικανών μαθητών από την πρόσβαση τους σε έργα κλασικής Λογοτεχνίας, όπως ο Βασιλίας Ληρ ή η Οδύσσεια κατηγορώντας τα κείμενα για βία και ρατσισμό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Wall Street Journal», με το σύνθημα  #DisruptTexts («Διακοπή κειμένων»), ιδεόπληκτοι, υποτιθέμενοι δάσκαλοι σε σχολεία αλλά και «ταραξίες» του Τwitter διαδίδουν θεωρίες κατά των κλασικών κειμένων – από τον Όμηρο έως τον Φ. Σκοτ Φίτζεραλντ.

Κεντρικό τους σύνθημα είναι ότι στη σημερινή εποχή δεν έχουν θέση στην παιδαγωγική κείμενα που γράφτηκαν 100 χρόνια και πίσω και περιγράφουν περιστατικά βίας, ρατσισμού, μισογυνισμού που αφορούσαν άλλες κοινωνίες, τις οποίς χαρακτηρίζουν παρωχημένες. Θεωρούν πως «μπερδεύουν» ψυχολογικά τους νέους και τους μεταδίδουν  λάθος μηνύματα συμπεριφοράς.

Ετοιμαστείτε για μία νέα «παγκόσμια Παιδεία».