Αλλάζει και η Mercedes-Benz- Συνεργασία με Siemens για βιώσιμη παραγωγή αυτοκινήτων

Η Mercedes-Benz και η Siemens σκοπεύουν να συνεργαστούν για την προώθηση της ψηφιοποίησης και του αυτοματισμού στην αυτοκινητοβιομηχανία, με την υποστήριξη του κρατιδίου του Βερολίνου, όπως αναφέρεται σε σημερινή κοινή ανακοίνωση των δύο εταιριών.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι εγκαταστάσεις Mercedes-Benz Berlin-Marienfelde στη Γερμανία, θα μετατραπούν σε ένα πρότυπο ψηφιακό κέντρο με έμφαση στην ανάπτυξη και εφαρμογή του ψηφιακού οικοσυστήματος της Mercedes-Benz Cars, σε συνδυασμό με τον επανασχεδιασμό των παραγωγικών δραστηριοτήτων. Στο μέλλον, τα εξαρτήματα ηλεκτροκίνησης θα συναρμολογούνται επίσης στο Βερολίνο. Η εταιρία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θέλει να εξασφαλίσει το μέλλον του εργοστασίου στο Βερολίνο, που αποτελεί την παλαιότερη μονάδα στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής συστημάτων μετάδοσης κίνησης της Mercedes-Benz. Το Mercedes-Benz Digital Factory Campus στο Βερολίνο είναι ο τεχνολογικός και ψηφιακός πυρήνας για ολόκληρο το δίκτυο παραγωγής της Mercedes-Benz Cars. Στόχος του είναι να εφαρμόσει τις νέες εξελίξεις που θα έχουν δοκιμαστεί στο Βερολίνο στα εργοστάσια της Mercedes-Benz παγκοσμίως και να παρέχει στους χρήστες τις απαιτούμενες δεξιότητες.

Όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση, οι λύσεις αυτοματισμού και λογισμικού της Siemens θέτουν τα θεμέλια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της παραγωγής αυτοκινήτων. Ο φυσικός και εικονικός κόσμος, καθώς και η λειτουργική τεχνολογία (OT) και η πληροφορική (IT) μπορούν να συνδυαστούν μαζί τους. Αυτό δημιουργεί νέες δυνατότητες συλλογής, κατανόησης και χρήσης των τεράστιων όγκων δεδομένων που προέρχονται από τη διαδικασία του engineering και της παραγωγής. Με καινοτόμες εφαρμογές IoT, για παράδειγμα, οι διαδικασίες παραγωγής μπορούν να γίνουν πολύ πιο ευέλικτες και ενεργειακά αποδοτικές, επισημαίνεται.

Ο Michael Müller, δήμαρχος του Βερολίνου, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η συμφωνία αποτελεί σαφή δέσμευση της Mercedes-Benz και της Siemens προς το Βερολίνο, ως τόπου καινοτομίας και παραγωγής.

Photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί