Αλλάζει η Σιγκαπούρη: Το κοινοβούλιο ακύρωσε νόμο που ποινικοποιούσε την ομοφυλοφιλία

Το κοινοβούλιο της Σιγκαπούρης ακύρωσε σήμερα νόμο που ποινικοποιούσε τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και χρονολογούνταν από την εποχή της αποικιοκρατίας.

Ο νόμος αυτός, τον οποίο η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ είχε καταγγείλει ότι κάνει διακρίσεις και στιγματίζει τους ομοφυλόφιλους, προέβλεπε ανώτατη ποινή δύο ετών φυλάκιση, αν και δεν είχε εφαρμοστεί ποτέ.

«Είμαι χαρούμενος που τελικά έγινε», δήλωσε ο Τζάστιν, μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει το επώνυμό του. Μετά την κατάργηση αυτού του «απαρχαιωμένου» νόμου έχω «έναν λιγότερο λόγο να κρύβω ποιος είμαι», πρόσθεσε.

«Αλλά είναι μόνο το πρώτο βήμα για την εξάλειψη των κοινωνικών και θρησκευτικών προκαταλήψεων εις βάρος της κοινότητάς μας λόγω ξεπερασμένων πεποιθήσεων και της λογοκρισίας των μέσων ενημέρωσης», σημείωσε.

Ωστόσο, σε ένα πλήγμα στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, το κοινοβούλιο της Σιγκαπούρης τροποποίησε το Σύνταγμα ώστε να αναφέρει ρητά ότι γάμος νοείται μόνο η ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας.

«Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την ισορροπία (…) να διασφαλίσουμε μια σταθερή κοινωνία με παραδοσιακές, ετερόφυλες οικογενειακές αρχές, αλλά με χώρο ώστε οι ομοφυλόφιλοι να ζουν τη ζωή τους και να συμβάλλουν στην κοινωνία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων Κ. Σανμουγκάμ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί