Ακτιβίστριες που αναφέρεται ότι μάχονται “για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων” γνωστοποίησαν ότι έκλεψαν τρία αρνιά από το κτήμα Σάντριγχαμ του βασιλιά Καρόλου στο Νόρφολκ.
Εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση Animal Rising δείχνουν τρεις γυναίκες, που φορούν ροζ μπλουζάκια με το σήμα της οργάνωσης αυτής, να περπατούν μέσα σε χωράφι γεμάτο πρόβατα και να φορτώνουν αρνιά σε ένα όχημα.
Η Animal Rising ανέφερε ότι οι γυναίκες πήραν τα τρία αρνιά από τη φάρμα Άμπλετον γύρω στις 20:00 χθες Τετάρτη.
Η οργάνωση υποστήριξε ότι τα αρνιά προορίζονταν για σφαγή.
“Έσωσα τα αρνιά του βασιλιά”
Παράλληλα τόνισε ότι οι γυναίκες αυτές παραδόθηκαν στην αστυνομία, στο Μπέρκσαϊρ στις 8 σήμερα το πρωί, κρατώντας ένα πανό που έγραφε: «Έσωσα τα αρνιά του Βασιλιά» και «Με αυτόν τον τρόπο αγαπάμε τα ζώα».
Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τρεις γυναίκες, ηλικίας 20-30 ετών, προσήλθαν οικειοθελώς σε αστυνομικό τμήμα στο Σλάου και συνελήφθησαν ως ύποπτες για κλοπή.
Χαρακτηρίζεται από την οργάνωση ως “υψηλού προφίλ διάσωση” – “Τα αρνιά θα ζήσουν τώρα τη ζωή τους στο έπακρο”
Η Animal Rising ανέφερε στον ιστότοπό της ότι η ενέργειά της «σηματοδοτεί την πρώτη» από τις “υψηλού προφίλ διασώσεις” που θα κάνει αυτό το καλοκαίρι».
Η 23χρονη Σάρα Φόι, μία από τις γυναίκες που συμμετείχαν στη δράση αυτή, είπε: «Όπως όλοι, έτσι και τα ζώα θέλουν να ζήσουν με ασφάλεια, χωρίς να τα εκμεταλλεύονται. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει εδώ στο Σάντριγχαμ, ή οπουδήποτε τα ζώα προορίζονται για σφαγή. Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που σώσαμε τρία αρνιά σήμερα – τρία όμορφα αρνιά που θα ζήσουν τώρα τη ζωή τους στο έπακρο».
Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Νόρφολκ δήλωσε: «Η αστυνομία του Νόρφολκ ερευνά τις αναφορές για κλοπή τριών αρνιών από μια φάρμα στο Δυτικό Νιούτον του Νόρφολκ.
«Τρεις γυναίκες ηλικίας 20-30 ετών προσήλθαν οικειοθελώς σε αστυνομικό τμήμα στο Σλάου και συνελήφθησαν ως ύποπτες για κλοπή. Παραμένουν υπό κράτηση», συμπλήρωσε.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / scr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυβερνητικά στελέχη για τις σημερινές αναφορές του Κώστα Καραμανλή
- Παρέμβαση Καραμανλή: Τι δήλωσε για θεσμούς και Δικαιοσύνη
- Γλυφάδα: Το διαδραστικό σιντριβάνι στην Τερψιθέα εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους – Δείτε εικόνες
- Ό,τι έκαναν στην Ελλάδα τα «λούζονται» και άλλοι! Σε κρίσιμο σημείο η Γαλλία και όχι μόνο
- Η άσκηση Green Bridge 2025 πραγματοποιήθηκε στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας και της Ελλάδας
- N. Κακλαμάνης στην εκδήλωση προς τιμήν της Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη: «Σύμβολο ισότητας, έφερε ηχηρή επανάσταση…»
- Απάτη “μαμούθ” σε βάρος του ΕΦΚΑ μέσω εταιρειών ρούχων: Πάνω από 2 εκατ. ευρώ η ζημιά – 6 συλλήψεις, vid
- Σε διακοπές ρεύματος στην Ουκρανία αναγκάζεται το Κίεβο
- Άναυδη οικογένεια στο Τέξας! Έπεσε στο αγρόκτημά τους τεράστιος εξοπλισμός της NASA, vid
- ΝΑΤΟ: Το Βίλνιους ξεπερνά το όριο του 5% του ΑΕΠ για την άμυνα – Πού οδηγούνται τα κράτη του Βορρά;