Η Βρετανία εξετάζει αριθμό επιλογών για να ενισχύσει την ασφάλεια των βουλευτών αφού ένας βουλευτής μαχαιρώθηκε θανάσιμα στη διάρκεια συνάντησής του με ψηφοφόρους, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ.
Ο φόνος του Ντέιβιντ Έιμες, βουλευτή του Συντηρητικού Κόμματος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, έλαβε χώρα πέντε χρόνια μετά το φόνο της Τζο Κοξ, βουλευτή του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, και έχει προκαλέσει μια επανεξέταση της ασφάλειας των πολιτικών.
Ο 69χρονος Έιμες δέχθηκε επανειλημμένα πλήγματα με μαχαίρι κατά την επίθεση που δέχθηκε χθες, Παρασκευή, στο Λι-ον-Σι, ανατολικά του Λονδίνου, στη διάρκεια συνάντησης με ψηφοφόρους σε μια εκκλησία.
Η αστυνομία συνέλαβε στον τόπο του εγκλήματος έναν 25χρονο Βρετανό ως ύποπτο για το φονο και έχει δηλώσει πως πιστεύει ότι ενήργησε μόνος του.
«Ο πρόεδρος της Βουλής έχει ήδη φέρει ένα φάσμα μέτρων μετά την Παρασκευή, όπως έχουμε κάνει κι εμείς με την αστυνόμευση», δήλωσε η Πατέλ μιλώντας στο Sky News.
«Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν άλλες επιλογές που εξετάζονται όπως το να έχεις αστυνομικούς ή κάποιου είδους προστασία όταν κάνεις τις συναντήσεις σου με τους ψηφοφόρους», δήλωσε.
photo tweet screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η επιλογή που πρέπει να κάνει η Δύση απέναντι σε Μόσχα και Πεκίνο
- Αφγανιστάν-Πακιστάν: Νεκροί σε εχθροπραξίες στη μεθόριο των δύο χωρών
- Θεσσαλονίκη: Μια πόλη “ζωντανό μουσείο” – Ιστορία και πολιτισμός συνυπάρχουν με τη σύγχρονη ζωή
- Οι κορυφαίες τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο – Σας βοηθούν να κοιμάστε καλύτερα και να μην αγχώνεστε
- Ηράκλειο: Ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν προβλήματα σε μετακινήσεις – Κατολισθήσεις στο ΒΟΑΚ
- Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν κατηγορεί την κυβέρνησή του για την αύξηση του πληθωρισμού
- Hellenic Train: Ανακοίνωση για το χθεσινό περιστατικό που αφορούσε την αμαξοστοιχία 2591 (Θεσσαλονίκη–Λάρισα)
- Βρετανία: “Χιλιομετρικό φόρο” στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μελετά η κυβέρνηση, για να αυξήσει τα κρατικά έσοδα
- Μακελειό στα Βορίζια: Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο τραυματίες που νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ
- «Πάγωσαν» Τραμπ και Κένεντι! Άνθρωπος σωριάστηκε ξαφνικά μπροστά στα μάτια τους (video)









