Αερομεταφορές στην μετά-κορωνοϊού εποχή – Μόνο οι «πιστοποιημένα υγιείς» θα ταξιδεύουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πανδημία αλλάζει τα πάντα και σε αυτόν τον τομέα.

Μετρώντας ήδη πολλά δισεκατομμύρια δολάρια «ζημιών», όλες οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ετοιμάζονται για τις σαρωτικές αλλαγές τις οποίες επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού.

Παρά την σταδιακή άρση των μέτρων απαγόρευσης σε Ασία και Ευρώπη, στελέχη στον κλάδο των αερομεταφορών εκτιμούν πως τίποτα δεν θα θυμίζει την κατάσταση που επικρατούσε μέχρι πριν μερικές βδομάδες, όταν εταιρείες-“κολοσσοί” αναγκάστηκαν να βάλουν “λουκέτο”.

Οι προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι για την “επόμενη μέρα” στις αεροπορικές εταιρείες είναι πολλές.

Όλες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: τον έλεγχο.

Έλεγχο πάνω στους ανθρώπους (προσωπικό και επιβάτες), στο ίδιο το αεροπλάνο ακόμη και στο ίδιο το μοντέλο με το οποίο ταξιδεύαμε μέχρι πολύ πρόσφατα.

Οι ειδικοί θεωρούν πια δεδομένο πως τα πάντα θα αλλάξουν σε ό,τι αφορά τα αεροπορικά ταξίδια, με πρώτο και καλύτερο τον άνθρωπο.

«Ακόμα κι αν έχουν τα χρήματα να πετάξουν, νομίζω ότι οι άνθρωποι θα φοβούνται. Οι κανονικές καλοκαιρινές αγορές όπως η Ισπανία και η Ιταλία, ακόμα κι αν ήθελαν να δεχτούν ανθρώπους, ίσως να μην καλωσορίζουν τους επισκέπτες τώρα».

Τα παραπάνω διαπίστωσε ο αναλυτής της JLS Consulting, John Strickland, εκτιμώντας ουσιαστικά πως ο φόβος των ανθρώπων για τις «στριμωγμένες» θέσεις των αεροσκαφών θα επιφέρει ένα κύμα δυσπιστίας ως προς τα αεροπορικά ταξίδια.

Εν ολίγοις ο φόβος της πανδημίας και το λεγόμενο «social distancing» (κοινωνική απομόνωση) θα κάνουν μία μεγάλη πλειοψηφία ανθρώπων να μην θέλει να ταξιδεύει με αεροπλάνο.

Συνεχείς έλεγχοι και «διαβατήριο ανοσίας»

Σε έναν δεύτερο άξονα μέτρων που θα λάβουν όλες οι αεροπορικές εταιρείες , η υγεία των ανθρώπων-επιβατών θα παίζει πρωταρχικό ρόλο.

Υποχρεωτικά μέτρα που έχουν μπει όμως εδώ και χρόνια στο «συρτάρι», όπως είναι η θερμομέτρηση των επιβατών, θα υιοθετηθούν επί μακρόν σε όλα τα μεγάλα αεροδρόμια του κόσμου.

Κανείς δεν θα ανεβαίνει στο εκάστοτε αεροσκάφος αν προηγουμένως δεν έχει ελεγχθεί στοιχειωδώς όσο αφορά την υγεία του.

Στην ΙΑΤΑ (Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών) θεωρούν πως μέτρα σαρωτικού ελέγχου της υγείας των επιβατών πριν την κάθε πτήση θα πρέπει να γίνουν απαραίτητο εργαλείο για την μετάβαση στην «επόμενη μέρα».

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν να βρουν μία παγκόσμια συναίνεση για τα υγειονομικά μέτρα που θα παρθούν αρκετά γρήγορα έτσι ώστε να επανέλθουν στην κανονικότητα όλες οι αεροπορικές εταιρείες.

Δίχως αυτή τη στιγμή να έχει συμφωνηθεί μία συγκεκριμένη δέσμη μέτρων σαρωτικών ελέγχων των επιβατών, δρομολογείται από την IATA ένα ιδιότυπο «διαβατήριο ανοσίας», με το οποίο ο εκάστοτε επιβάτης, οπουδήποτε κι αν πηγαίνει, να μπορεί να αποδείξει πως δεν…κουβαλά ασθένειες.

Κοινώς ότι δεν αποτελεί ένα «υγειονομικά επικίνδυνο άτομο»

Στο παρακάτω βίντεο κάντε κλικ κάτω δεξιά στο “γρανάζι” και πατήστε “υποτιτλισμός” για αγγλικούς υποτίτλους

(φωτο:video screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί