• Αρχική
  • Άρθρα
  • 6 οι νεκροί στην Ιταλία – Αδειάζουν τα σουπερμάρκετ – «Πρόβα» χούντας – Σε επιφυλακή η Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

6 οι νεκροί στην Ιταλία – Αδειάζουν τα σουπερμάρκετ – «Πρόβα» χούντας – Σε επιφυλακή η Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνες αποκάλυψης...

Ενημέρωση 17:07

Αυξάνονται συνεχώς τα θύματα από τον κορονοϊό στην γειτονική Ιταλία.

Στους έξι έφτασαν οι νεκροί από τον κοροναϊό.

Σημειώνεται ότι «κατόπιν των εξελίξεων στην Ιταλία, η Επιτροπή ενισχύει τη στήριξή της προς τα κράτη μέλη με νέα δέσμη βοήθειας ύψους 232 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο των εργασιών ετοιμότητας, έκτακτης ανάγκης και σχεδιασμού της απόκρισης για την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού COVID-19», σύμφωνα με το ethnos.

=============================================================================================

Ακόμα ένα άνθρωπος που είχε μολυνθεί από τον κορονοϊό στην βόρεια Ιταλία πέθανε ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα σε τέσσερις.

 Ο 84χρονος άντρας νοσηλευόταν για κάποια άλλη ασθένεια όταν μολύνθηκε από τον κοροναϊό, μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Οι τρεις άλλοι άνθρωποι που πέθαναν εξαιτίας του ιού ήταν επίσης ηλικιωμένοι και τουλάχιστον δύο από αυτούς έπασχαν από άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, πράγμα που σημαίνει πως ο ιός επιβάρυνε την κατάστασή τους.

Τα κρούσματα στην Ιταλία ξεπερνούν πλέον τα 150, με την Ελλάδα να βρίσκεται και εκείνη σε επιφυλακή.

Οι «ειδικοί» επιμένουν πως η κατάσταση σύντομα θα φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο και πολλοί προτείνουν παγκόσμια λύση.

 Σε 11 πόλεις της Βόρειας Ιταλίας, οι 10 στην περιοχή Lombardy και η μία στο γειτονικό Veneto, με 50.000 άνθρωποι είναι σε καραντίνα από την Παρασκευή το βράδυ!

Η αστυνομία περιπολεί στους δρόμους και πρόστιμα να επιβάλλονται σε όσους παραβιάζουν τον περιορισμό, με την κατάσταση να θυμίζει πρόβα «παγκόσμιας χούντας».

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, ζήτησε από τους πολίτες να μην καταληφθούν από πανικό και να ακολουθούν τις οδηγίες των κέντρων.

Ωστόσο εκείνοι αδειάζουν το σουπερμάρκετ. Δείτε βίντεο με τα άδεια ράφια:

ΦΩΤΟ video screenshot