4/01/2023: Τι ενέκρινε να τρώμε η Ευρωπαϊκή Ένωση – «ΒΟΜΒΑ» κινδύνου

Οι επιστήμονες της Ένωσης διαβεβαιώνουν πως όλα έχουν ελεγχθεί και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας...

Στις 4/01/2023, η ΕΕ επέτρεψε την προσθήκη εντομοειδών σε προϊόντα αρτοποιίας, ζυμαρικά κ.λπ., καθώς πλέον η Μεγάλη Επανεκκίνηση προχωρά (ΕΔΩ) και κανείς δεν παίρνει χαμπάρι, καθώς οι άνθρωποι κανονίζουν ήδη τα τριήμερα για τις Απόκριες!!!

Όπως αναφέρεται στην επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

Τι εγκρίθηκε από την Επιτροπή τον Ιανουάριο του 2023;

Η Επιτροπή ενέκρινε την διάθεση στην αγορά ενός τέταρτου εντόμου, του Alphitobius diaperionus (λιγότερο αλευροσκουλήκι) , ως τροφή.

Ο όρος «λιγότερο αλευροσκουλήκι» αναφέρεται στην προνυμφική μορφή του Alphitobius diaperinus , ενός είδους εντόμου που ανήκει στην οικογένεια των Tenebrionidae (σκούρα σκαθάρια).

Η νέα τροφή αποτελείται από τις κατεψυγμένες, πάστες, αποξηραμένες και σκόνης μορφές του σπιτικού γρύλλου. Προορίζεται να διατεθεί στην αγορά ως συστατικό τροφίμων σε διάφορα προϊόντα διατροφής για το γενικό πληθυσμό.

Επιπλέον, η Επιτροπή ενέκρινε για πρώτη φορά τη διάθεση στην αγορά μερικώς απολιπασμένης σκόνης που λαμβάνεται από ολόκληρο το Acheta domesticus (οικιακός γρύλος)  ως νέα τροφή.

Η έγκριση αυτών των δύο νέων τροφίμων θα επιτρέψει στους αιτούντες να διαθέτουν αυτό το είδος εντόμου στην αγορά της ΕΕ υπό ορισμένες συνθήκες χρήσης.

Γιατί εγκρίνουμε τα έντομα ως τροφή;

Τα νέα τρόφιμα ορίζονται ως τρόφιμα που δεν είχαν καταναλωθεί σε σημαντικό βαθμό από τον άνθρωπο στην ΕΕ πριν από τις 15 Μαΐου 1997, όταν τέθηκε σε ισχύ ο πρώτος κανονισμός για τα νέα τρόφιμα. Αν και υπάρχουν ανέκδοτες ενδείξεις για έντομα που καταναλώνονταν ως τρόφιμα στο παρελθόν, κανένα κράτος μέλος δεν έχει επιβεβαιώσει την ανθρώπινη κατανάλωση σε σημαντικό βαθμό πριν από τις 15 Μαΐου 1997 για οποιοδήποτε είδος εντόμου.

Ο κανονισμός για τα νέα τρόφιμα απαιτεί άδεια πριν από την διάθεση ενός νέου προϊόντος στην αγορά της Ένωσης.

Ο κανονισμός για τα νέα τρόφιμα αφορά μόνο την έγκριση ενός προϊόντος, μετά από μια αυστηρή επιστημονική αξιολόγηση που έγινε από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) (σ.σ. Όπως έγινε και με τα εμβόλια). Η Αρχή επαληθεύει, υπό το φως των διαθέσιμων επιστημονικών στοιχείων, ότι το τρόφιμο δεν ενέχει κίνδυνο ασφάλειας για την ανθρώπινη υγεία (σ.σ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΕΝΩ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ GOOGLE, ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΣΘΈΝΕΙΑ: «Ιός παράλυσης των γρύλλων»).

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί