23χρονος υποκρίθηκε στα social media πως έχει προσβληθεί από κορωνοϊό και τον…συνέλαβαν!

Ο Μάικλ Λέιν Μπράντιν ήξερε πως η ανάρτησή του στο Facebook θα προκαλούσε αίσθηση, ωστόσο δεν ήξερε πως θα συλλαμβανόταν, θα έχανε τη δουλειά του και θα ήταν αντιμέτωπος με δίκη.

Η ιστορία του παρουσιάζεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC: Ο ίδιος λέει πως αποφάσισε να κάνει ένα «κοινωνικό πείραμα» τον Μάρτιο, ενώ έβλεπε να είναι σε εξέλιξη η συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την πανδημία της Covid-19.

Ο Μπράντιν έγραψε πως είχε βρεθεί θετικός στον ιό, και μετά πρόσθεσε ότι γιατροί του είχαν πει ότι ο ιός μεταδιδόταν πλέον από αέρος (και όχι μόνο αν κάποιος βήξει ή φτερνιστεί προς την κατεύθυνσή σου). Ωστόσο, αυτά τα είχε βγάλει από το μυαλό του, και, κατά τον ίδιο, σκοπός του ήταν να δείξει πως δεν μπορείς να πιστεύεις πάντα αυτά που διαβάζεις online.

Στο Facebook πολλοί φίλοι του έδειξαν συμπάθεια ή δήλωναν σοκαρισμένοι. «Πολλοί φίλοι μου μου έστειλαν μηνύματα για να με ρωτήσουν αν ήμουν καλά, οπότε τους είπα ότι ήταν ψέμα».

Παράλληλα, η ιστορία του εξαπλωνόταν στο Τάιλερ του Τέξας, όπου ζούσε, με ανθρώπους να καλούν νοσοκομεία και να ρωτούν πώς θα προστατευτούν.

Σύντομα το γραφείο σερίφη της κομητείας Τάιλερ ενημερώθηκε και ήρθε σε επαφή μαζί του, ζητώντας του να αλλάξει την ανάρτηση, κάτι που έκανε. Ωστόσο η φήμη είχε κυκλοφορήσει ευρύτατα, και η επόμενη ανάρτηση για το θέμα ήρθε από το γραφείο του σερίφη, που ενημέρωσε πως ο 23χρονος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες περί ψευδούς συναγερμού και δημιουργίας αβάσιμης αναφοράς εκτάκτου ανάγκης, που προκάλεσε την αντίδραση των αρχών.

Ο Μπράντιν παραδόθηκε και πέρασε μια νύχτα στο κρατητήριο. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 1.000 δολαρίων και τώρα αναμένει να αρχίσει η δίκη του.

Ο ίδιος λέει πως έχει πτυχίο στη Μαζική Επικοινωνία και το έκανε για να δείξει πόσο εύκολο είναι να ανεβάσει κάποιος κάτι online και να προκαλέσει πανικό. «Ήθελα να δείξω πως είναι σημαντικό οι άνθρωποι να ενημερώνονται και να κάνουν τη δική τους έρευνα πριν θεωρήσουν πως οτιδήποτε διαβάσουν ή ακούσουν είναι αλήθεια. Αλλά εξαιτίας ενός post στο Facebook έχασα τη δουλειά μου, την υγειονομική μου ασφάλιση. Δεν μπόρεσα να αρχίσω το μεταπτυχιακό μου έγκαιρα επειδή δεν είχα χρήματα. Έπεσε οικονομικό βάρος σε ολόκληρη την οικογένειά μου επειδή προσπαθούν όλοι να με βοηθήσουν να πληρώσω τους λογαριασμούς μου».

(Huffpost – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί