Ότι δεν έγινε με το Μνημόνιο, κινδυνεύει να γίνει με τον Κορωνοϊό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ώρα για άμεσες αποφάσεις αλλιώς...

Στις 23 Απριλίου 2010, από το λιμανάκι του ακριτικού Καστελόριζου, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει με διάγγελμα την προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), κάτι που οδήγησε την Ελληνική Οικονομία σε πρωτόγνωρη κρίση.

Η απόφαση προκάλεσε πολιτική, κοινωνική και οικονομική ισοπέδωση ανατρέποντας παραδοσιακούς κομματικούς συσχετισμούς, οδηγώντας χιλιάδες πολίτες σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και αμέτρητες επιχειρήσεις σε «λουκέτο».

Σήμερα στις 23/4/2020, η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ακόμα μία κρίσιμη απόφαση!

Ενώ η οικονομία είχε πάρει την ανιούσα, «έσκασε» ο κορωνοϊός, ο οποίος, παρά τα χαμηλά ποσοστά θνησιμότητας, οδήγησε και την Ελλάδα σε λήψη σκληρών περιοριστικών μέτρων και lock down στην οικονομία.

Σε περίπτωση, όμως, που η οικονομία καθυστερήσει ακόμα περισσότερο να πάρει μπρος, τότε η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε χειρότερες ατραπούς από εκείνες του 2010.

Οι τελευταίοι δείκτες της Εθνικής Στατιστικής αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), εγείρουν πραγματική ανησυχία καθώς σύμφωνα με αυτά, ο τζίρος των επιχειρήσεων που ανέστειλαν προσωρινά την λειτουργία τους από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου κατέγραψε απώλειες άνω του 1,02 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, κινδυνεύει ο τουρισμός, ο οποίος συνιστά την μεγαλύτερη πηγή εσόδων, αυτή την στιγμή για την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει γρήγορα αποφάσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν την οικονομία.

Ειδάλλως, η Ελλάδα θα πέσει στα «νύχια» αριστερόστροφων διεθνιστών καιροσκόπων, ούσα οικονομικά «αδύναμο έως και καθημαγμένο έθνος». Εκείνοι θα προτείνουν (και) στην χώρα μας να αποδεχθεί, εκ των πραγμάτων, την έλευση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, την οποία ζητούσε ο πρώην πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου.

Όσο πιο οικονομικά αδύναμη θα είναι η χώρα μας, τόσο πιο εύκολα θα αποδεχθεί τα όποια διεθνή δυσάρεστα μέτρα, χωρίς την όποια δυνατότητα διαπραγμάτευσης.

Αυτή είναι η αλήθεια!

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί