19χρονος χάκαρε 25 Tesla και πήρε τον έλεγχό τους από το σπίτι του

Μάλιστα ο 19χρονος David Colombo δεν δίστασε να ποστάρει στο λογαριασμό του στο twitter κάθε επιτυχημένο χακάρισμά του, τονίζοντας ότι προς το παρόν τουλάχιστον το μόνο που έκανε ήταν να δυναμώνει την ένταση του ήχου ή να αναβοσβήνει τα φώτα του κάθε αυτοκινήτου. Ο Colombo αναφέρει ότι ανακάλυψε μια αδυναμία στο software της Tesla και […]

Μάλιστα ο 19χρονος David Colombo δεν δίστασε να ποστάρει στο λογαριασμό του στο twitter κάθε επιτυχημένο χακάρισμά του, τονίζοντας ότι προς το παρόν τουλάχιστον το μόνο που έκανε ήταν να δυναμώνει την ένταση του ήχου ή να αναβοσβήνει τα φώτα του κάθε αυτοκινήτου.

Ο Colombo αναφέρει ότι ανακάλυψε μια αδυναμία στο software της Tesla και πήρε τον έλεγχο της κεντρικής μονάδας των αυτοκινήτων, έχοντας τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει πολλές επιπλέον λειτουργίες, να δει εάν ο οδηγός είναι μέσα ή όχι στο αυτοκίνητο, και το κυριότερο, να επέμβει ακόμη και όταν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει.

Φυσικά, ο 19χρονος χάκερ δεν αναφέρει περαιτέρω λεπτομέρειες για το πώς πέτυχε να μπει στο λογισμικό των Tesla από απόσταση, όμως διευκρινίζει ότι δεν είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των αυτοκινήτων της Tesla τα οποία κατάφερε να χακάρει.

Προς το παρόν και όπως συνηθίζει, η αμερικάνικη φίρμα δεν έχει απαντήσει σε όσα δήλωσε ο Colombo, αν και σε ένα πρόσφατο tweet του ο Colombo γράφει ότι είναι σε επικοινωνία με την ομάδα ασφαλείας της Tesla και ότι δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρχει κάποιο update στο software των αυτοκινήτων της.

Πηγή: carandmotor. gr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί