Ο Σίριλ Ραμαφόζα είναι πολιτικός από την Νότια Αφρική και ο πέμπτος Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής. Έγινε πρόεδρος μετά την παραίτηση του Τζέικομπ Ζούμα.
Πριν από τέσσερα χρόνια, Ημέρα της Ελευθερίας στο Bloemfontein, έδειξε πως όλες οι χώρες του πλανήτη, ακόμα και εκείνες που συμμετέχουν στους BRICS, θέλουν μια νέα τάξη πραγμάτων και απλά θα υπάρχει ανταγωνισμός για την κυριαρχία.
Όπως είχε δηλώσει το 2018:
«Παραμένουμε ευγνώμονες για την αλληλεγγύη και την βοήθεια που λαμβάνουμε από την Διεθνή Κοινότητα και είμαστε αποφασισμένοι ότι εμείς οι ίδιοι πρέπει να είμαστε υπερασπιστές της δημοκρατίας, της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο (σ.σ. δικαιώματα έχουν μόνο οι φυλακισμένοι).
Θα χρησιμοποιήσουμε την ηγεσία μας και την ιδιότητα μέλους στους BRICS και την G20, την κοινοπολιτεία καθώς και άλλους διεθνείς φορείς για να σφυρηλατήσουμε μια Νέα Παγκόσμια Τάξη που βασίζεται στην ισότητα (σ.σ. προς τα κάτω), στην αξιοπρέπεια (σ.σ. ΛΙΤΟΣ ΒΙΟΣ)».
Δείτε το βίντεο:
photo pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η χαμένη πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου εντοπίστηκε μετά από σχεδόν 2.000 χρόνια (photo)
- Το άγχος αυξάνεται εντός Ευρώπης – Τι ακριβώς συμβαίνει με απλά λόγια
- Σ. Φάμελλος: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να βάλει ταφόπλακα στην ελληνική αγροτική παραγωγή»
- Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού βασικό θέμα στη συνάντηση του προέδρου του ΕΒΕΘ με την υφυπουργό Εργασίας
- Καλαμαριά: Τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα στη σορό του 20χρονου – Παραδόθηκε 23χρονος που αναζητούνταν
- Ενημέρωση Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σχετικά με παραπλανητικά μηνύματα καταβολής τελών
- ΣΥΡΙΖΑ – Δ. Μελίδης: «Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πραγματικό πρόβλημα της ακρίβειας»
- Οι ΗΠΑ επικήρυξαν την ηγεσία του Ιράν
- Η λίμνη με το πιο «εξωγήινο» νερό – Δεν παγώνει ούτε στους -50°C (Photo)
- Η Κύπρος στοχεύει στην παραγωγή φυσικού αερίου για εξαγωγή από το 2028, σύμφωνα με την Λευκωσία









