Κοσμογονικές εξελίξεις εν όψει – Τι αποφάσισε το Κομουνιστικό Κόμμα Κίνας

Ο κινεζικός λαός προετοιμάζεται για κάτι ΜΕΓΑΛΟ και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Ο Robin Koerner είναι βρετανικής καταγωγής πολίτης των ΗΠΑ, ο οποίος επί του παρόντος υπηρετεί ως ακαδημαϊκός κοσμήτορας του Ινστιτούτου John Locke.

Σε άρθρο του στο Ινστιτούτο BrownStone τονίζει, μεταξύ άλλων, πως η Κίνα ετοιμάζεται για κάτι κοσμογονικό, καθώς αποφάσισε να «μαντρώσει» τον λαό της εντός συνόρων, ακυρώνοντας διαβατήρια. Διαβάστε και θα καταλάβετε:

«Κάθε χρόνο, έχω την χαρά να παίρνω συνεντεύξεις από εκατοντάδες υποψήφιους για τα προγράμματα ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος, του οποίου είμαι Ακαδημαϊκός Κοσμήτορας.

Σε αυτές τις συνεντεύξεις, κάνω ερωτήσεις που παρακινούν τους υποψήφιους μαθητές, κυρίως ηλικίας 15 έως 18 ετών, να μοιραστούν απόψεις για τις οποίες μεν ενδιαφέρονται πολύ αλλά αισθάνονται μη ικανοί να συζητήσουν με τους συμμαθητές τους. Έτσι, αποκτώ εικόνα για μια γενιά των οποίων οι εμπειρίες διαφορετικά θα μου ήταν άγνωστες σε μεγάλο βαθμό.

Φέτος, η πιο σημαντική ανακάλυψη που έκανα ως αποτέλεσμα 700 τέτοιων συνεντεύξεων αφορούσε αυτό που τώρα πιστεύω ότι μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει ο κόσμος.

Ενώ η εξαιρετική λογοκρισία είναι ο κανόνας στην Κίνα για πολλά χρόνια, το 2022 ήταν η πρώτη χρονιά κατά την οποία ένα μεγάλο ποσοστό Κινέζων ερωτηθέντων μοιράστηκαν μαζί μου την ανησυχία τους για την πανταχού παρουσία της ειδικής κινεζικής προπαγάνδας.

Ένα παράδειγμα που αναφέρουν πολλοί Κινέζοι αιτούντες είναι η μαζική επανεγγραφή των σχολικών βιβλίων ιστορίας για να διαγραφούν οποιεσδήποτε αναφορές σε γεγονότα που δεν συμφέρουν. Μου είπαν επανειλημμένα ότι ο μέσος Κινέζος δεν εκτίθεται πλέον σε καμία άλλη ιστορική προοπτική. 

Όλα αυτά είναι σε μεγάλο βαθμό γνωστά προς την κατεύθυνση της πολιτικής του ΚΚΚ (Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας) σε σχέση με τον έλεγχο των πληροφοριών που είναι διαθέσιμες στους ανθρώπους του, επομένως, αν και καταδικαστέο, ίσως δεν προκαλεί έκπληξη.

Αυτό που με συγκλόνισε περισσότερο ήταν οι συνοδευτικές αναφορές συγγενών, φίλων ή γνωστών που ακυρώθηκαν τα διαβατήριά τους όταν επέστρεφαν στην Κίνα από ταξίδια στο εξωτερικό – χωρίς κανέναν λόγο. Το Κόμμα εμποδίζει πλέον μελλοντικά ταξίδια εκτός της χώρας. 

Το άμεσο συμπέρασμα μου από αυτές τις ιστορίες, συνολικά, είναι ότι η Κίνα προετοιμάζει τον πληθυσμό της για πόλεμο περίπου στο στυλ της Βόρειας Κορέας. Ολόκληρο το έθνος κατηχείται γρήγορα και εκτενώς να θεωρεί τον εαυτό του πρωτίστως ως θύματα των αδικιών που διαπράττονται από την Δύση και που απαιτούν ιστορική αποκατάσταση.

Επιπλέον, καθώς η κινεζική μεσαία τάξη έχει αναπτυχθεί ραγδαία, περισσότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους και για αναψυχή τα τελευταία χρόνια. Η κυβέρνηση σταματά ή και αντιστρέφει τώρα αυτή την τάση. 

Αυτό περιορίζει την άμεση επαφή των Κινέζων με ξένους λαούς, πολιτισμούς και πηγές πληροφοριών, διασφαλίζοντας ότι όταν έρθει μια σύγκρουση, οι Κινέζοι πολίτες που έχουν μια πιο ανοιχτόμυαλη και μεγαλύτερη εικόνα από τους συμπατριώτες τους, επειδή έχουν εκτεθεί σε ξένες θεωρήσεις και πληροφορίες, θα είναι πολύ λίγοι, ώστε να αμφισβητήσουν την λαϊκή υποστήριξη για το ΚΚΚ και την δράση ενάντια σε στόχους που θεωρούνται ότι υποστηρίζονται από την Δύση. 

(…)

Όλα αυτά ενισχύθηκαν πρόσφατα όταν ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ πρόσφατα (επανα)δεσμεύτηκε για την προσάρτηση της Ταϊβάν με βίαια μέσα, εάν χρειαστεί. 

(…)

Σε τέτοιες συνθήκες, η σχεδόν πλήρης συναίνεση του κινεζικού πληθυσμού στην αφήγηση «η Κίνα ως θύμα της Δύσης», σε συνδυασμό με την απουσία εσωτερικών φωνών που προσφέρουν μια αντίθετη αφήγηση, θα είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι ένας τέτοιος πληθυσμός θα προσκολληθεί ακόμη πιο δυνατά στην ολοκληρωτική ιδεολογία του ΚΚΚ για ό,τι προκύψει (σ.σ. ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ Ή ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΚΑΘΩΣ Ο ΚΛΑΟΥΣ ΣΒΑΜΠ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΠΡΟΤΥΠΟ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ)».

photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί