Οργιάζουν οι πληροφορίες στο διαδίκτυο πως εταιρείες τεχνολογίας, ίσως και άλλοι παράγοντες, αγοράζουν μαζικά φυσικά βιβλία, προκειμένου να τα σκανάρουν, να τα ψηφιοποιήσουν και μετά να τα καταστρέψουν.
Δεν λείπουν αυτοί που κάνουν λόγο για μία σύγχρονη περίπτωση «Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας», όπου τότε είχε καταστραφεί μεγάλο κομμάτι της γνώσης που χρειαζόταν για να υπάρχει η πρόσβαση στην αλήθεια.
Σε βιβλιοπωλεία ανά τον κόσμο έχει σημάνει «συναγερμός» και πολλοί αντιστέκονται λέγοντας «όχι» στην μαζική πώληση βιβλίων.
Το θέμα κρίνεται ως εξαιρετικά σημαντικό, καθώς κατά αυτόν τον τρόπο βιβλία καταστρέφονται και η γνώση ελαχιστοποιείται και συγκεντρώνεται εκτός ανθρώπινης πρόσβασης.
Υπάρχει η άποψη πως κατά αυτόν τον τρόπο, θα υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες στο διαδίκτυο και αυτές θα προσφέρονται σε πολίτες ανά τον κόσμο. Η έρευνα θα αποτελεί κάτι το αδύνατο, καθώς ο αριθμός παλαιών φυσικών βιβλίων θα ελαχιστοποιηθεί.
Το όποιο σύστημα θα πλασάρει ως γνώση αυτά που θα έχει ψηφιοποιήσει το ίδιο, και σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν αποκλείεται να έχει παραποιήσει το όποιο περιεχόμενο.
Τι εποχή ανατέλλει;









