Παραδόθηκαν οι Ουκρανοί νεοναζί, μαζί (;) με τους νατοϊκούς του AZOVSTAL – VIDEO

Τίτλοι τέλους από ότι φαίνεται στο AZOVSTAL

Από νωρίς είχαν βγει με λευκή σημαία 10 άτομα και διαπραγματεύτηκαν την παράδοση, αφού όπως είχε ζητήσει ο Πούτιν δεν περνούσε μέσα ή έξω από το AZOVSTAL ούτε μύγα.

Μεγάλο ψυχολογικό χαστούκι για τους Ουκρανούς, που έλεγαν όσο δεν πέφτει το AZOVSTAL, δεν πέφτει και η Ουκρανία. Το χτύπημα είναι συντριπτικό και περνάει το μήνυμα της παράδοσης και σε άλλες ουκρανικές μονάδες.

Ο διοικητής του Τάγματος Αζόφ, Denis Prokopenko, μέσα από τα υπόγεια του εργοστασίου Azovstal, κατέγραψε σε βίντεο το μήνυμα του:

Προκειμένου να σωθούν ζωές, ολόκληρη η φρουρά της Μαριούπολης συμμορφώνεται με την εγκεκριμένη απόφαση της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης και ελπίζει στην υποστήριξη του ουκρανικού λαού»

Βέβαια, άλλα έλεγε πριν από 2,5 μήνες όταν διακήρυσσε ότι «Θα πολεμήσουμε μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη και την τελευταία σφαίρα και θα νικήσουμε παντού τους Ρώσους σε γη, θάλασσα και αέρα».

Δείτε πλάνα από τους πρώτους τραυματίες στρατιώτες του Αζόφ που μεταφέρθηκαν σήμερα από το εργοστάσιο του Αζόβσταλ

Ο στρατιωτικός επίτροπος Ρουντένκο δημοσίευσε (https://t.me/RtrDonetsk/5856) στο κανάλι του τα πρώτα πλάνα που δείχνουν τους τραυματίες στρατιώτες του Αζόφ που μεταφέρθηκαν σήμερα από τη Μαριούπολη στη ΛΔΔ.

Η συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι Ρώσοι απέναντι στους Ουκρανούς είναι υποδειγματική και σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες και έτσι αναμένεται να υπάρξουν παραδόσεις Ουκρανών που φοβούνται τους εγκάθετους του Ζελένσκυ και του ΝΑΤΟ μέσα σε όλες τις μονάδες περισσότερο από τους Ρώσους, αφού οι Ρώσοι δεν θα τους πυροβολήσουν πισώπλατα.

Όσοι δεν είναι τραυματίες θα οδηγηθούν σε στρατόπεδα αιχμαλώτων για ανάκριση.

Περίπου 10 λεωφορεία με ουκρανικό στρατό έφυγαν από το Azovstal.

Επιπλέον, σύμφωνα με ρωσικούς στρατιωτικούς ανταποκριτές, μόνο περίπου 300 μαχητές έφυγαν σήμερα από το εργοστάσιο του Azovstal. Κάποιοι από αυτούς στάλθηκαν στο νοσοκομείο Novoazovsk, άλλοι στο Ντόνετσκ. Εκεί θα λάβουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας επιβεβαίωσε την παράδοση των ουκρανικών στρατιωτικών και την εκκένωση τους στα νοσοκομεία Novoazovsk και Yelenovka.

«53 βαριά τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες απομακρύνθηκαν από την επικράτεια του Azovstal. Στάλθηκαν σε νοσοκομείο στο Novoazovsk. Άλλα 211 άτομα μεταφέρθηκαν στη Yelenovka μέσω του ανθρωπιστικού διαδρόμου. Για την περαιτέρω επιστροφή τους στα σπίτια τους, θα διεξαχθεί διαδικασία ανταλλαγής», δήλωσε η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Anna Malyar.

Η Anna Malyar αναφέρθηκε επίσης στην εφαρμογή της διαδικασίας ανταλλαγής.

Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από τη Ρωσία για ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου του τάγματος Αζόφ. Πρώτα θα ανακριθούν και εκείνοι που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου δεν πρόκειται να ανταλλαγούν αλλά θα δικαστούν με παραδειγματικές τιμωρίες

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί