Εκεί στην κυβέρνηση: αλλάξτε σκεπτικό, αλλιώς θα είστε υπεύθυνοι για την διάλυση όλων των επιχειρήσεων και του δημοσίου τομέα από τις 13/9/2021

Όπως έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενο άρθρο, περί τα 5,5 εκατομμύρια είναι οι ανεμβολίαστοι στην Ελλάδα, Από αυτούς, το 1,5 περίπου εκατομμύριο είναι ανήλικοι. Τα 4 εκατομμύρια είναι φοιτητές, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Οι ανεμβολίαστοι συνταξιούχοι, είναι περίπου 0,5 εκατομμύρια. Έστω ότι χονδρικά έχουμε και 0,5 εκατομμύρια ανέργους. Βγάλτε και 0,5 εκατομμύρια νοικοκυρές και μαύρα εργαζόμενους (που […]

Όπως έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενο άρθρο, περί τα 5,5 εκατομμύρια είναι οι ανεμβολίαστοι στην Ελλάδα,

Από αυτούς, το 1,5 περίπου εκατομμύριο είναι ανήλικοι.

Τα 4 εκατομμύρια είναι φοιτητές, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

Οι ανεμβολίαστοι συνταξιούχοι, είναι περίπου 0,5 εκατομμύρια. Έστω ότι χονδρικά έχουμε και 0,5 εκατομμύρια ανέργους. Βγάλτε και 0,5 εκατομμύρια νοικοκυρές και μαύρα εργαζόμενους (που δεν νομίζω).

Οπότε κάθε βδομάδα θα πρέπει να κάνουν RΑPID TEST 2,5 εκατομμύρια άτομα που εργάζονται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με την τρέχουσα ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να προσκομίζουν αρνητικό RAPID TEST που διενεργήθηκε 24 ώρες πριν την πρώτη εργάσιμη μέρα κάθε εβδομάδος.

Ανέφερα λοιπόν σε πρωτοκλασάτο Υπουργό της κυβέρνησης ότι δεν είναι δυνατόν 24 ώρες πριν την πρώτη εργάσιμη της εβδομάδος, δηλαδή ημέρα Κυριακή, να πηγαίνουν περίπου 2.500.000 εργαζόμενοι και να κάνουν RAPID TEST στα μόλις 500 ιδιωτικά εργαστήρια στην Ελλάδα, αφού:

  1. δεν θα κάνουν όλα το τεστ, αφού δεν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και προσωπικό, μια και κάποια μικροβιολογικά εργαστήρια έχουν μέσα μόνο τον μικροβιολόγο και μία βοηθό.
  2. είναι όλα κλειστά λόγω Κυριακής.

Το αποτέλεσμα θα είναι να μην γίνει ούτε ένα τεστ και να μην μπορούν να πάνε στις δουλειές τους περίπου 2.500.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο τους Δήμους και τον ιδιωτικό τομέα.

Έχουμε δύο πολύ σοβαρά θέματα.

  1. η ένωση των ιδιωτικών εργαστηρίων δήλωσε ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην διενέργεια RAPID TEST μόνο με 10 ευρώ, που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος υλικών, ούτε την διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων (σκουπίδια μετά το τεστ), ούτε τα απαιτούμενα αντιδραστήρια, ούτε το κόστος έρευνας στοιχείων των εξεταζομένων και το πέρασμα των στοιχείων των αποτελεσμάτων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, από όπου θα προκύπτει το πιστοποιητικό για τον εξεταζόμενο, κτλ
  2. δεν έχουν ούτε το απαιτούμενο προσωπικό, αφού όλο τους το προσωπικό είναι ήδη πλήρως απασχολημένο. Για να γίνουν 2.500.000 τεστ σε μία μέρα, απαιτούνται 20 λεπτά για το καθένα, αφού δεν είναι μόνο η δειγματοληψία, αλλά όλη η διαδικασία με τα αντιδραστήρια, την καταχώρηση στοιχείων, την διαχείριση αποβλήτων κτλ . Οπότε απαιτούνται 2.500.000 Χ 20 = 50.000.000 λεπτά της ώρας, δια 60 λεπτά η κάθε ώρα = 833.333 εργατοώρες που αν τις διαιρέσουμε με το 8ωρο ενός εργαζομένου δίνει 104.166 μεροκάματα σε μία μέρα, ή αν η κυβέρνηση σταματήσει να λέει βλακείες και διενεργούνται τα τεστ σε πενθήμερη βάση (και όχι όλα μαζί την Κυριακή) τότε μιλάμε για την άμεση πρόσληψη 20.833 εργαζομένων που θα κάνουν τα τεστ.

Εφόσον με 10 ευρώ λένε οι αρμόδιοι ότι μπαίνουν μέσα και δεν βγαίνει το λειτουργικό κόστος, πως θα μπορέσουν και να προσλάβουν 20.833 εργαζόμενους;;;;;;;;;;; και να πληρώνουν μικτά για τους επιπλέον μισθούς περίπου 23 εκατομμύρια ευρώ το μήνα;;;

Η κυβέρνηση ας συνέλθει και ας ζητήσει SELF και όχι RAPID TEST, όπως έκανε και ως τώρα, αλλιώς θα κλείσουν επιχειρήσεις και θα υπολειτουργεί ο δημόσιος τομέας λόγω έλλειψης προσωπικού.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί