Από τον Σεπτέμβριο ακόμη, μάθαμε ότι σύμφωνα με το Reuters, η AstraZeneca κατόρθωσε να διασφαλίσει νομική ασυλία με αντάλλαγμα τη δραστική μείωση της τιμής ανά μονάδα εμβολίου. Σύμφωνα με τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Astra Zeneca, οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών-μελών θα είναι αυτές οι οποίες θα καταβάλλουν αποζημιώσεις σε περίπτωση απαιτήσεων από πολίτες που θα έχουν εμβολιαστεί και θα παρουσιάσουν παρενέργειες και οι οποίοι στη συνέχεια θα προβούν σε αγωγές. Βάσει της συμφωνίας, η AstraZeneca θα πληρώσει τα νομικά κόστη μέχρι ένα ορισμένο όριο.
Το ίδιο είχε ζητήσει και ο Bill Gates, να πληρώσουν δηλαδή τα κράτη αποζημιώσεις στους πολίτες που θα πάθουν κάτι από τα εμβόλια.
Η AstraZeneca λοιπόν, προτίμησε να εξασφαλίσει νομική ασυλία κατεβάζοντας κατά πολύ την τιμή ανά μονάδα εμβολίου, σε σημείο που να μην έχει καθόλου κέρδος. Ο πολυεθνικός κολοσσός λοιπόν εμφανίζεται με τη μορφή φιλανθρώπου, που δίνει το εμβόλιο, αλλά λέει αν πάθετε κάτι, εγώ νίπτω τας χείρας μου.
Σύμφωνα με εκπομπή της Κρήτης TV, ασυλία εξασφάλισε και η PFIZER στην Αγγλία, παρά το ότι θα πουλάει το εμβόλιο και με κέρδος.
Το επιχείρημα επομένως που ακούμε στα ελληνικά κανάλια από τους “ειδικούς”, για το ότι πρέπει να είμαστε ήσυχοι και να αισθανόμαστε ασφαλείς για το ότι δεν θα διακινδύνευαν οι μεγάλοι φαρμακευτικοί κολοσσοί να βάλουν την υπογραφή τους για το ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, δεν ισχύει, αφού οι μόνοι σίγουρα εξασφαλισμένοι, είναι οι φαρμακευτικοί κολοσσοί. Να σημειώσουμε ότι για την ώρα αυτό δεν ισχύει για όλες τις εταιρείες που δημιουργούν εμβόλια.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ιράν καλεί τις γειτονικές του χώρες να εκδιώξουν τις αμερικανικές δυνάμεις
- Όταν ο νόμος συναντά την φαντασία: Δείτε πώς μεταφέρουν τους σκύλους τους στο μετρό της Νέας Υόρκης (ΒΙΝΤΕΟ)
- Η Τεχεράνη απορρίπτει τις φήμες για την υγεία του νέου αγιατολάχ
- Ρεσάλτο των σουηδικών αρχών σε πλοίο που μετέφερε ρωσικό πετρέλαιο, vid
- Περίμεναν την άφιξη υπουργού…αλλά! ΒΙΝΤΕΟ
- Η Ουάσινγκτον καλεί τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν αμέσως το Ιράν
- Ιράν και Τραμπ απορρίπτουν τις συνομιλίες: Ο πόλεμος συνεχίζεται, οι τιμές ανεβαίνουν
- Oι αστέρες της Ατλέτικο Μαδρίτης ντύθηκαν Peaky Blinders – Το γήπεδο μεταφέρθηκε στο…1930! vid
- Το Ιράν ανακοινώνει νέες εκτοξεύσεις πυραύλων εναντίον του Ισραήλ
- Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ανοιχτά της Παλαιοχώρας Χανίων









