Λιακόπουλος: Τον Ιούνιο γίνεται στη Μόσχα ο διαγωνισμός Rachmaninoff. Να μην πατήσουν οι βάρβαροι Δυτικοί.

Η Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι:

Μεταξύ 14 και 27 Ιουνίου 2022, η Μόσχα θα φιλοξενήσει τον Διεθνή Διαγωνισμό Rachmaninoff για πιανίστες, συνθέτες και μαέστρους. Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 15 Ιουνίου στο Κρατικό Ωδείο της Μόσχας.

🎼 Ο διαγωνισμός ιδρύθηκε το 2021 από την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας την παραμονή της 150ης επετείου από τη γέννηση του Σεργκέι Ραχμάνινοφ και του Έτους Μουσικής το 2023.

🎻 Καλλιτεχνικός διευθυντής του διαγωνισμού, που ξεκίνησε την ίδρυσή του, είναι ο γνωστός πιανίστας, ο Λαϊκός Καλλιτέχνης της Ρωσίας Denis Matsuev. Θα είναι επίσης επικεφαλής της κριτικής επιτροπής πιάνου. Επικεφαλής της κριτικής επιτροπής μαέστρων θα είναι ο Valery Gergiev και των συνθετών ο Alexander Tchaikovsky.

🔈 Η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού περιλαμβάνει αξιωματούχους, διάσημους μουσικούς και διευθυντές κορυφαίων μουσικών ιδρυμάτων: Valery Gergiev, Yuri Bashmet, Vladimir Fedoseyev, Valery Polyansky, Alexander Sladkovsky, Mikhail Shvydkoy, Alexei Shalashov, Alexander Sokolov και άλλους.

🎙️ Ακολουθώντας τρεις βασικές ειδικότητες στη ζωή και το έργο του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, ο διαγωνισμός έχει τρεις υποψηφιότητες: πιάνο, σύνθεση και διεύθυνση ορχήστρας. Μετά από έναν προκριματικό γύρο (με βάση τις εφαρμογές βίντεο), ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στους ζωντανούς γύρους θα είναι 24 πιανίστες, 24 μαέστροι και 12 συνθέτες. Οι υποψήφιοι για πιάνο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 16 ετών και όχι μεγαλύτεροι από 32 ετών συμπεριλαμβανομένων των εγκαινίων του Διαγωνισμού, μαέστροι – όχι μεγαλύτεροι από 45 ετών. Η υποψηφιότητα Σύνθεση δεν έχει περιορισμούς ηλικίας. Κάθε μία από τις τρεις υποψηφιότητες παρέχει έξι κύρια βραβεία, ειδικά και πρόσθετα βραβεία.

🎹 Την 1η Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, έληξε η αποδοχή αιτήσεων συμμετοχής στον Διεθνή Διαγωνισμό Ραχμάνινοφ για πιανίστες, συνθέτες και μαέστρους. Συνολικά, υποβλήθηκαν 529 αιτήσεις για τον διαγωνισμό από 33 χώρες: Ρωσία, Λευκορωσία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Πολωνία, Σερβία, Μολδαβία, Σλοβενία, Ιράν, Ισραήλ, ΗΠΑ, Καναδάς, Κούβα, Βραζιλία , Κολομβία, Αυστραλία, Κίνα, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Σιγκαπούρη, Ουκρανία, LPR, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Γεωργία, Καζακστάν, Μογγολία, Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν. Ο μεγαλύτερος αριθμός αιτήσεων υποβλήθηκε στην υποψηφιότητα διεξαγωγής – 210, ακολουθούμενη από την υποψηφιότητα πιάνου – 167 αιτήσεις και σύνθεση – 152 αιτήσεις.

🎵 Οι γύροι του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθούν στους καλύτερους συναυλιακούς χώρους της Μόσχας. Οι πιανίστες θα εμφανιστούν στη Μεγάλη Αίθουσα του Ωδείου της Μόσχας, οι μαέστροι – στην Αίθουσα Τσαϊκόφσκι. οι γύροι σύνθεσης θα διεξαχθούν στην αίθουσα Rachmaninoff (Philharmonia-2).

Σημείωση του Λιακόπουλου Δημοσθένη: Προτείνω στις ΗΠΑ που απορρίπτουν τους Ρώσους κλασικούς, να κάνουν και αυτές ένα διαγωνισμό στη μνήμη του ήρωά τους Donald Duck, ή του Mickey Mouse.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί